Spider-Man / Black Cat 1-2

Tekenaar(s)
Terry Dodson
Scenarist(en)
Kevin Smith
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Goede keuze

Het werk van tekenaar Terry Dodson hebben we al vaker de revue zien passeren, zo gaf uitgeverij Dark Dragon Books al diens DromenAdventureman en een zesdelige Spider-Man-reeks uit op scenario van Mark Millar. Dodson is een ervaren comictekenaar die voor meerdere uitgeverijen heeft gewerkt en goed gebruikmaakt van verschillende camerastandpunten. Gelukkig voor de Spider-Man-fans in het Nederlands taalgebied verschijnt er nu een vertaling van de minireeks Spider-Man / Black Cat die in drie softcoveralbums wordt uitgegeven.

De eerste drie van de zes oorspronkelijke comicdeeltjes verschenen al in 2002, maar de creatieve duizendpoot Kevin Smith deed er drie jaar over om de laatste delen af te ronden. Gelukig hoeven we nu niet zo lang te wachten, want het verhaal stelt niet teleur. Na Gwen Stacey heeft Peter Parker/Spider-Man maar twee echte vriendinnen gehad: Mary-Jane Watson en Felicia Hardy. Laatstgenoemde staat bekend als de vigilante Black Clat en heeft een haat-liefdeverhouding met Spider-Man. Recent heeft Nick Spencer zijn run van twee jaar als schrijver van de hoofdreeks Amazing Spider-Man beëindigd en hij had duidelijk meer interesse voor Mary-Jane dan zijn opvolger Zeb Wells. Liefhebbers van het personage Black Cat zullen de huidige verhaallijn van Zeb Wells dan weer weten te waarderen. In het derde deel van deze miniserie refereert Black Cat naar een operatie uit het verleden, hiervoor verwijzen je naar de begindelen van de Nederlandse reeks Peter Parker: De Spektaculaire Spiderman. De band tussen beide personages bestaat al vele jaren en dat merk je tijdens het lezen van de verhalen. Als Spider-Man onderzoekt Peter de dood door een overdosis van een student van hem. Hij kruist het pad van de Black Cat, want Felicia wil weten waarom een vriendin van haar is overleden door drugs. Samen komen ze op het spoor van een dealer die een bijzondere manier van toedienen van drugs gebruikt. Daredevil-fans zullen verblijd worden met een gastoptreden van advocaat Matt Murduck en diens talenten als Daredevil.

Goede keuze van Dark Dragon Books deze keer om deze minireeks te vertalen. En als we nog een suggestie mogen doen: eind dit jaar verschijnt de vijfdelige minireeks Kraven, The Lost Hunt, de opvolger van Kraven, The Last Hunt. Deze laatste is algemeen bekend als een van de beste Spider-Man-verhalen ooit.

DAI HEINEN

Reeks
Spider-Man / Black Cat
Deel
1-2
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
comic
superheld
Extra
deel 1 en 2 van trilogie
Prijs
per softcover
€ 10,95