Angel Wings 6: Atomic

Tekenaar(s)
Romain Hugault
Scenarist(en)
Yann
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum
december 2019

Glanzende uitblinker

In dit laatste deel van de Pacific-cyclus komt Angela op het eiland Tinian terecht dat als platform dient voor een duizendtal B-29-bommenwerpers die dagelijks uitvliegen om Japanse steden plat te gooien. Daar vindt ze ook Taaroa terug, haar Hawaïaanse medebemanningslid. Ze zet haar onderzoek voort naar de oorzaak van de dood van haar zus Maureen en ontmoet zo Dora Dougherty, die samen met Maureen vloog. Zij vertelt Angela over de omstandigheden van het vreemde ongeluk waarin Maureen omkwam, maar vertelt ze wel de waarheid?

In dit slotalbum van de tweede cyclus krijgen we nog een smerig stukje spionage en jaloezie voorgeschoteld. Angela gaat van de ene naar de andere om verhaal te halen. Daarbij wordt ze enigszins in een bijrol geduwd, zelfs al is ze nadrukkelijk aanwezig. Na deze cyclus mogen we ons verwachten aan een derde cyclus die zich gedeeltelijk in Korea zal afspelen. Tegen dan is de OSS al omgevormd tot de CIA waarvoor Angela aan de slag gaat.

In het kwakkelend parcours van Yann de laatste jaren is Angel Wings een glanzende uitblinker. Ook in de laatst verschenen Thorgal laat hij zich trouwens weer gelden als een pure verteller in plaats van een weetjesspuier. Angela is voor hem een perfecte motor voor een detectiveverhaal, verpakt als luchtvaartreeks. Romain Hugault overgiet het met een retrosausje waarin de weelde van de details in decors, vliegtuigen, kledij en gezichten alle geloofwaardigheid ondersteunen. Eigenlijk moeten we zijn kwaliteiten niet meer vernoemen, die kennen zijn fans al lang genoeg.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Angel Wings
Deel
6
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
detective
luchtvaart
Extra
laatste deel van de Pacific-cyclus