Het Spookt op Nummer 113 1: Ongewenst Bezoek

Tekenaar(s)
Mr Tan
Scenarist(en)
Yomgui Dumont
Uitgeverij
Blloan Junior
Verschijningsdatum
oktober 2020

Gewenste strip

In het vredige, pittoreske stadje Fraaihuyzen is het leven goed. Alleen het griezelige huis tegenover het kerkhof, in de Jammerstraat nummer 113, is een plek die de Fraaihuyzenaars liever kwijt dan rijk zijn. Het spookt er, en net daar komt het jochie Elliot met zijn rijke, altijd druk-druk-druk zijnde ouders wonen. Terwijl hij weer eens alleen thuis moet blijven, raakt Elliot bevriend met de vier spoken die doen alsof zij daar thuis zijn. De een is een cowboy, de ander een dandy, er is een moederkloek en een gothic meisje dat allerlei trucjes kan met haar afzetbare hoofd. Ze zijn nog de kwaadste niet en voor Elliot zijn ze welgekomen gezelschap in zijn overwegend eenzame bestaan. Wanneer zich op een dag een nieuwe oppas aandient, de norse Frida Von Schloss, is het afgelopen met lachen... zeker als ze in werkelijkheid een spokenjager blijkt te zijn!

Het Spookt op Nummer 113 is een ten zeerste aan te bevelen jeugdalbum. Het slaat een brug naar kinderboeken met visuele helderheid en een expermimenteel stijltje voor nog ontdekkende, onbevangen lezertjes. De monotone, blauwgrijze inkleuring helpt de griezelige, maar niet angstaanjagende sfeer te benadrukken. De personages zijn heel tof en de dialogen zijn super. Ideale (voorlees)lectuur. Of nog beter, geloof dit advies en geef dit eens cadeau aan kinderen uit je familie of van vrienden. Wie weet zullen ze ervan houden en staat de weg open naar het lezen van meer strips.

Het Spookt op Nummer 113 bracht ons als volwassen lezer ook meermaals aan het lachen. Deze Ongewenst Bezoek is een gewenste strip in ons huishouden. Op naar deel 2.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Het Spookt op Nummer 113
Deel
1
Pagina's
124
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
fantasy
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal