Ekhö - De Spiegelwereld 4: Barcelona

Tekenaar(s)
Alessandro Barbucci
Scenarist(en)
Christophe Arleston
Uitgeverij
Uitgeverij L
Verschijningsdatum
december 2015

Genietbaar

De door schulden overstelpte Fourmille en Yuri reizen Grace achterna die in Barcelona de aftrap geeft van een tournee waar ze haar kunstjes toont. Meester Salvador (de spiegelwereldversie van de Spaanse kunstschilder Salvador Dalí) is alvast onder de indruk. In hun bagage nemen Fourmille en Yuri een vastgebonden Sigisbert mee om hem het geheim van de Preshaunen op te laten biechten. Maar als hij zijn kopje thee niet krijgt, verandert hij in een monster! Grace wordt beschuldigd van de diefstal van een uniek kunstwerk en Fourmille trekt op onderzoek om Grace' naam te zuiveren. Haar contact met Salvador brengt gevaar met zich mee want er verdwenen al tien meisjes in de stad. En je weet vast nog wel dat Fourmilles geest soms plaats ruimt voor een andere geest, in dit album is dat een kat (met een knipoog naar Shrödinger). De ene keer is Fourmille een hitsig poesje, de andere keer een klauwende feeks.

In feite heeft de detective-intrige, gedompeld in een fantasybad, weinig belang. Het dient als vehikel voor de figuren die met alle aandacht gaan lopen, in dit geval de in alle omstandigheden sexy Fourmille en de half bezeten, ijdele Salvador. Zo lang Christophe Arleston zijn fantasie op Fourmille en haar entourage kan botvieren, zonder dat het op routine lijkt en het houdt bij prettig gestoorde, complete verhalen per album, is Ekhö - De Spiegelwereld een ten zeerste genietbare reeks.

Ook Alessandro Barbucci amuseert zich duidelijk met de spiegelwereldversie van bekende steden, terwijl hij de personages laat acteren zoals in de betere animatiefilms. Deel 5 staat al in de steigers en heeft Rome als decor. Klopt, het tempo van deze reeks die in oktober 2013 in vertaling startte, kon niet beter. De inspanningen worden beloond met hoge verkoopcijfers.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Ekhö - De Spiegelwereld
Deel
4
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
fantasy
humor
Extra
compleet verhaal