De Mysteries van Maison Fleury 1-2-3 (collector pack)

1. De Loper - 2. Achter de Schermen - 3. Utopia

Tekenaar(s)
Gabriele Di Caro
Scenarist(en)
Gabriele Di Caro
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Filosofisch-erotische thriller

De Mysteries van Maison Fleury is een verhaal in drie delen dat je kan omschrijven als een filosofisch-erotische thriller. Verantwoordelijk voor dit meesterwerkje is de in 1985 geboren Italiaanse tekenaar Gabriele Di Caro, die hiermee zijn eerste stappen zet in de (erotische) stripwereld. Di Caro is, zeker in ons taalgebied, een onbeschreven blad, met dit drieluik zet hij zich probleemloos naast de Italiaanse grootmeesters Paolo Eleuteri Serpieri en Milo Manara als het gaat om het tekenen van erotische taferelen.

Londen op het eind van de negentiende eeuw blijft heel wat stripmakers inspireren. De periode dat Jack The Ripper actief was, geeft heel wat inspiratie om gelijkaardige scenario's in elkaar te boksen. Onlangs mochten we nog Lady Whitechapel bij dezelfde uitgeverij verwelkomen, ook dit verhaal speelt zich af in dezelfde Londense wijk en ja, ook hier staat een bordeel centraal. De wijk wordt geteisterd door een paar bizarre moorden. Tijdens het onderzoek blijkt er steeds een link te zijn met Maison Fleury. De bazin van het etablissement is verwikkeld in een aantal duistere zaakjes waarvoor ze samenwerkt met een klant. Die klant, een vooraanstaande Londenaar, posteert een mysterieuze jongedame in het pand en de hoerenmadam moet er voor zorgen dat ze haar maagdelijkheid niet verliest. Om toch controle te hebben, stuurt de man een fotograaf naar het huis van plezier. Die fotograaf weet het zo te brengen dat de jonge dame zijn muze wordt voor de erotische foto's die hij maakt om te verkopen. Een tweede luik in het verhaal is een mysterieuze sekte waarvan ook de belangrijke Londenaar deel van blijkt uit te maken. Deze sekte is op zoek naar een aantal artefacten om daarmee een duister ritueel uit te kunnen voeren. De politie wordt onder druk gezet om de dader snel te vatten en de verantwoordelijke commissaris weet aan het eind van het eerste deel een potentiële dader op te pakken en te laten veroordelen. Maar heeft hij wel de juiste man te pakken? Dat komen we pas te weten in het derde deel. Net zoals we pas dan te weten komen wat de sekte will bewerkstelligen en waarom het jonge meisje verstopt wordt in Maison Fleury.

Gabriele Di Caro heeft een prachtig verhaal geschreven dat vanaf het begin vlot leest en de spanning opvoert. Bij erotische films of verhalen lijkt enig verhaal of tekst meestal bijkomstig te zijn. Bij De Mysteries van Maison Fleury is dat absoluut niet het geval. Di Caro weet zijn scenario op te vullen met filosofische stukken en meer dan degelijke conversaties tussen de personages. Hij weet ook het verhaal spannend te houden, waardoor je als lezer de fraaie erotische tekeningen aanvankelijk wat over het hoofd ziet. Het veelvuldig aanwezige erotische werk laat niets aan de verbeelding over en zijn gedetailleerd uitgewerkt. Datzelfde stramien hanteert hij ook in het niet erotische gedeelte zodat de stijl tussen de twee naadloos over en weer kan gaan.

PETER ROTTHIER

Reeks
De Mysteries van Maison Fleury
Deel
1-2-3
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
erotiek
geschiedenis
Extra
complete trilogie
Prijs
pakket met sleeve
€ 62,95