Duizend-en-Een-Nacht 1: De Geur van Scheherazade

Tekenaar(s)
Trif
Scenarist(en)
Trif
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Erotische sprookjes

Dat uitgeverij Dark Dragon Books de weg weet te vinden naar erotische stripverhalen is inmiddels bekend. De prestaties van geile Griekse goden en Romeinse heren zijn voor de liefhebbers van erotisch stripvermaak terug te vinden in de stripspeciaalzaak. Erotiek is van alle tijden en ook de verhalen van Duizend-en-Een-Nacht kunnen op verschillende manieren worden verteld. Variërend van een onschuldige kinderversie tot een adults only-uitgave. Hardcore beelden van het mannelijk lid in volle glorie en smachtende en genietende vrouwenlichamen worden in deze uitgave minder expliciet in beeld gebracht. Het komt de leesbaarheid wel ten goede. Aangenaam verrast zijn we door het grafische werk. Trifs tekeningen, met name die van de dames, doen ons denken aan die van Franck Bonnet (Atilla, Mijn Geliefde..., De Piraten van Barataria, USS Constitution). Slanke knappe lichamen met natuurlijke vormen. 

De werkelijke verhalen van Duizend-en-Een-Nacht zijn vooral een raamvertelling voor allerhande sprookjes. Daaruit kennen kunnen wij Ali Baba en de veertig rovers, Aladin en de wonderlamp en Sinbad de zeeman. Trif gaat met dat basismateriaal aan de slag voor erotische varianten of bedenkt zijn eigen sprookjes. In dit eerste album staan drie verhalen gebundeld.

Wanneer een sultan het bedrog van zijn vrouw ontdekt, doodt hij haar. Hij wil ook iedere nacht een verse maagd in zijn bed. De dames in kwestie worden, behalve van hun maagdelijkheid, een dag later ook van hun leven beroofd. De dochter van zijn wijze raadsheer wil deze nodeloze slachting ten einde brengen en deelt het bed met de sultan. Na de daad vertelt Scheherazade hem het verhaal van een prinses die wordt gered door een jongeman. Haar jaloerse echtgenote zorgt dat haar redder zijn levenslicht verliest, maar zij blijft van hem houden. In het tweede verhaal wordt een hitsige prins vijf jaar lang in een zwaan veranderd wanneer hij een weddenschap in bed met een heks verliest. Het mooiste verhaal vonden we het laatste, hierin vertelt Scheherazade haar eigen verhaal en daarmee is de cirkel van dit eerste album rond.

DAI HEINEN

Reeks
Duizend-en-Een-Nacht
Deel
1
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
erotiek
fantasy
Extra
complete verhalen
Prijs
€ 20,95