De Nieuwe Avonturen van Clifton 3: De Laatste Clifton

Tekenaar(s)
Turk
Scenarist(en)
Zidrou
Uitgeverij
Le Lombard
Verschijningsdatum

Een dure eed

Derde keer, goede keer? Scenarist Zidrou (De Adoptie, Shi, Rik Ringers) begint zich al goed thuis te voelen met deze nieuwe avonturen van Clifton. Na Spookrijders onder Invloed en Just Married is dit toch al het derde album. Maar Turk (76) vindt het nu alvast welletjes. Hij heeft werk genoeg met Leonardo, tegenwoordig ook al op scenario van Zidrou. Op Bob de Groot (82) zal hij helaas niet meer kunnen rekenen. Onze deelneming trouwens. Lees hier het ruime overzicht van zijn carrière.

Het eeuwenoud geslacht dat de Britse kroon trouw heeft gediend — de Cliftons — komt in gevaar. Lord Davy Buffalo Cunningham Clifton wordt alvast definitief uitgeschakeld. Met de vader van Clifton gaat het al niet veel beter. En als je moet rekenen op de gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk... De eed van Shamewood zal nog een belangrijke rol spelen! Na het verdwijnen van de laatste mannelijke Clifton zal het graafschap Puddington immers Frans bezit worden. Maar Clifton zweert: "Zolang ik leef, wordt Puddington geen tweedehands Monaco." Miss Pamela Partridge heeft niet voor de Brexit gestemd om deze schande mee te moeten maken. Ondanks tweedegraadsbrandwonden aan haar beide handen speelt ze een voorname rol in dit avontuur.

Net zoals in het laatste album van de Kiekeboes, Seizoensfinale, worden heel wat oude bekenden opgevoerd. Alvast veel plezier met het opzoeken van de juiste albums met deze personages:

  • Miss Agatha (wat een tip!) Spinsterhood
  • Leila (zo'n secretaresse willen wij ook)
  • Jason (met hem in de achtervolging staat Napoleon XI er niet goed op)
  • Oliver (die weet dan toch iets goeds te zeggen over Frankrijk)

Best een spannend verhaal, deze De Laatste Clifton, en wat een mooi eerbetoon aan de oorspronkelijke bedenker Raymond Macherot als standbeeld op pagina 44. Hopen we toch alweer op een nieuw album? En wie zal dat dan tekenen?

CHRIS HUYBRECHTS

Reeks
Clifton
Deel
3
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
detective
humor
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 8,99