De Wijsheid van Mythes 7.2: Herakles 2/3: De Twaalf Werken

Tekenaar(s)
Annabel Blusseau
Scenarist(en)
Clotilde Bruneau
Luc Ferry
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

De twaalf

Omdat Herakles een stout halfgodje is geweest, moet hij van Queen Bee Hera twaalf moeilijke opdrachten tot een goed einde zien te brengen. Eurystheus, de koning van Mykenai mag die verzinnen en wordt alsmaar moedelozer als Herakles die met de vingers in de neus een voor een aflapt en de vorst net geen arrogante "nènènènènèèè" voor de voeten gooit.

Vaste scenariste Clotilde Bruneau en tekenaar Carlos Rafael Duarte houden er in dit tweede deel een strak tempo op na en razen door de twaalf werken van de iconische held. Aan sommige wordt heel wat papier en inkt besteed, andere worden slechts kort vermeld, maar dat kon onze leespret niet drukken.

Tot nog toe stelt deze conceptreeks De Wijsheid van Mythes van Luc Ferry allesbehalve teleur. De samenwerking tussen een filosoof die ooit nog Minister van Onderwijs is geweest, een scenariste die de touwtjes strak in handen houdt en een schare meer dan degelijke tekenaars werpt zijn vruchten af en de auteurs brengen zo op een laagdrempelige wijze deze klassiekers tot bij de goegemeente.

MARIO STABEL

Reeks
De Wijsheid van Mythes
Deel
7.2
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
fantasy
Extra
deel 2 van trilogie
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 21,95