Jazz Maynard 7: Live in Barcelona

Tekenaar(s)
Roger Ibañez
Scenarist(en)
Sandro Raule
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Coda

Jazz Maynard is een wervelwind van actie. In zeven albums, die grofweg in twee cycli zijn op te delen, volgen we de avonturen van een meesterdief die, opgroeiend in de criminele onderwereld van Barcelona, zijn mannetje probeert te staan, te overleven en enigszins volgens een erecode te leven. Wat anders een rechttoe rechtaan actiestrip zou zijn, wordt thematisch geaccentueerd door Jazz zijn grootste passie: de trompet. Want niet alleen is hij een meesterdief, een knokker van de bovenste plank en een gladde jongen bij de vrouwtjes, Maynard kan net als Chet Baker de sterren van de hemel naar beneden spelen. Dit maakt de serie voor ons net uniek en boeiend genoeg. De stripreeksen waarin de held sowieso zich kickboksend uit een instortend gebouw kan vechten tegenover een hoop ninja’s zijn vrij dik gezaaid. Dat die held dan ook een artistiek facet heeft aan zijn persoonlijkheid wekt veel meer onze interesse. Dit is een vrij unieke invalshoek.

Des te groter was onze tevredenheid over het laatste deel, waarin alle verhaallijntjes netjes worden afgehandeld, en men zowaar de muziek op de eerste plaats zet. Voor ons zijn de beschouwingen over Chet Baker en de jazz de grote sterren van deze strips.

Met Live in Barcelona wordt een mooi en melancholisch einde gebreid aan wat zonder die jazzinsteek een B-actiereeks zou geweest zijn. Dit is Chet Baker volgens Tarantino.

Extra vermelding voor de ingetogen inkleuring die de extravagante koppen en actiesequenties in balans houden. Deze reeks heeft het allemaal: actie, spanning, poëzie en een boodschap. En dat in maar zeven delen. Op een namiddag krijg je een heel leven achter de kiezen.

WIM DE TROYER

Reeks
Jazz Maynard
Deel
7
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
drama
thriller
Extra
laatste deel van de cyclus
Prijs
€ 9,95