I.S.S. Snipers 4: Sharp

Tekenaar(s)
Alessandra De Bernardis
Scenarist(en)
Olivier Peru
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Boven het maaiveld

De Federatie der Verenigde Planeten telt vandaag 339 menselijke kolonies verspreid over het hele universum. En ja hoor, wie mens zegt, weet dat er vroeg of laat stront aan de knikker komt. Om het gezag over die planeten te behouden en om nieuwe te annexeren, heeft de Federatie een indrukwekkende armada ruimteschepen bevolkt met het kruim van de elitesoldaten, de I.S.S. Snipers! Elk onherroepelijk beschadigd lichaamsdeel van die moordmachines is vervangen door een sterker mechanisch stuk. Een bataljon I.S.S. Snipers werd door de Federatie op non-actief gezet nadat ze tijdens een moeilijke opdracht een hele planeet had vernietigd. Die opruiming was zelfs voor de Federatie te gortig. De soldaten werden allen veroordeeld tot een eeuw cryoslaap. Tien jaar te vroeg worden commandant Sharp en zijn mannen wakker gemaakt. Ze zijn nabij Worm-7, een bosrijke planeet die al eeuwen aan de aandacht van de Federatie is ontsnapt. Tot nu. In ruil voor deze strafvermindering moeten ze Worm-7 annexeren. Al snel merken zelfs de meest ervaren I.S.S. Snipers dat deze rehabilitatieopdracht geen wandelingetje in een stadsparkje wordt. Deze opdracht stinkt.

I.S.S. Snipers is de zoveelste conceptreeks van Jean-Luc Istin (Androïden, ElfenDwergen, Orks en andere Goblins). En na vier delen kan het onomwonden gezegd worden dat die sf-wereld er staat. Het scenario laat hij deze keer over aan zijn trouwe medewerker Olivier Peru die al voor alle conceptreeksen van Istin verhalen heeft geschreven. Ook deze keer is het een meer dan degelijk avonturenverhaal waarbij we ons geen moment verveeld hebben. Een nieuwe naam in de Istin-stal is de Italiaanse tekenares Allesandra de Bernardis (Red Sun). Zij weet ons te verrassen met een zuiver realisme, knappe decoupage en vooral met een geweldige, opvallend zachte inkleuring. Het resultaat is opnieuw een goede strip die wat boven het maaiveld uitsteekt.

En zo kunnen we de slotalinea van onze vorige recensie moeiteloos herhalen en updaten. I.S.S. Snipers zal nooit een Grote Stripprijs winnen, maar deze conceptreeks is na vier delen op alle gebied meer dan een ordinaire B-reeks. Deze blijven we volgen.

WOUTER PORTEMAN

Reeks
I.S.S. Snipers
Deel
4
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 19,95