USS Constitution 2: Op Zee Heersen Twee Soorten Recht, dat van de Officieren en dat van de Matrozen

Tekenaar(s)
Franck Bonnet
Scenarist(en)
Franck Bonnet
Uitgeverij
Glénat
Verschijningsdatum

Betere zeevaartreeks

Een sterke jongedame die zich alleen staande dient te houden in een haar niet gewillige omgeving, die ook nog bevolkt wordt door mannen met interesse in haar vrouwelijke vormen. Scenarist en tekenaar Franck Bonnet treedt hiermee in de voetsporen van zijn eigen De Piraten van Barataria (geschreven door Marc Bourgne) en tijdens de Romeinse tijd kon zij wedijveren met Amber uit Vae Victis!.

Bonnet neemt de tijd om zijn verhaal uit te werken en dat merk je aan de ontwikkelingen. Het tempo is rustig, maar de ontwikkelingen zijn zeker interessant. Piere-Mary is aangemonsterd bij de USS Constitution als jongen, maar in werkelijkheid blijkt hij een dame te zijn. Haar doel is om wraak te nemen op haar oom die inmiddels een diplomatieke functie bekleedt in Malta. Ze moet zich staande houden in een mannenwereld midden op zee. Powlett heeft haar geheim ontdekt en chanteert haar door misbruik te maken van haar lichaam. Een van haar weinige vrienden, matroos Nicholas, leert haar ook steeds beter kennen. Dit speelt zich allemaal af aan boord van de USS Constitution op weg naar de Middellandse Zee om de Amerikaanse belangen te beschermen tegen piraten uit Noord-Afrika. Deze zijn erin geslaagd om een ander oorlogsschip, de USS Philadelphia, buit te maken en mee te nemen naar de haven van Tripoli. Er wordt een geheime missie georganiseerd om dit schip terug te halen en Pierry-Mary wacht op de juiste kans om de rekening met haar oom te vereffenen.

Als de komende delen van USS Constitution net zo sterk zijn als dit tweede deel, dan kan Bonnet met deze reeks weleens zeer hoog eindigen bij de betere zeevaartreeksen. Zijn tekenstijl draagt daar zeker toe bij, soms gedetailleerd en op andere momenten weer wat minder. Grafisch hoogtepunt in dit album is de tekening van het brandende schip op bladzijde 34 en dan met name de goed gekozen belichting van de golven. Als dit een schilderij was uit de negentiende eeuw van een Hollandse meester hadden we het voor waarheid aangenomen. 

De titels lijken elk album langer te worden, wat zal deel 3 brengen?

DAI HEINEN

Reeks
USS Constitution
Deel
2
Pagina's
56
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
Prijs
€ 17,95