Terug naar overzicht

De Slang en de Coyote

Tekenaar(s)
Philippe Xavier
Scenarist(en)
Matz
Uitgeverij
Le Lombard
Verschijningsdatum

Aanwinst voor de collectie Getekend

Eind jaren 1960 bedacht de Amerikaanse regering een nieuwe manier om de georganiseerde misdaad te bestrijden, het zogenaamde Witness Security Program. Een misdadiger die ermee instemt om tegen zijn voormalige partners te getuigen, kwam in aanmerking voor overheidsbescherming en vaak ook een nieuwe identiteit. Met dit gegeven als uitgangspunt leren we Joe kennen. Hij tourt in zijn camper door de Amerikaanse binnenlanden en behalve gezelschap van een halve coyote, die hij telkens een nieuwe naam geeft, heeft hij weinig gezelschap nodig. Het contact met zijn dochter is verbroken en de US Marshal die hem incidenteel spreekt, is zijn enige contact met de overheid. Maar nadat een andere getuige dood wordt aangetroffen, staat een rechtszaak tegen kopstukken van de georganiseerde misdaad op losse schroeven. Joe wordt dringend maar dwingend verzocht om weer zijn medewerking te verlenen. Maar zijn oude vrienden zijn hem ook nog niet vergeten en sturen twee opruimers achter hem aan. Joes echte naam is Guiseppe en in zijn jonge jaren maakte hij carrière in de onderwereld van New York. Samen met twee neven bouwde hij een imperium uit, maar uiteindelijk kwamen ze toch ten val en Joe zag maar één manier om aan een lange gevangenisstraf te ontkomen: door tegen hen te getuigen en daarmee zijn leven op het spel te zetten.

Scenarist Matz en tekenaar Philippe Xavier zijn vooral bekend van hun gezamenlijke reeks Tango. Die hebben ze voor dit lange album tijdelijk gepauzeerd. De Slang en de Coyote is niet hun magnus opus, maar zeker een aanwinst voor de prestigieuze collectie Getekend. Oplettende lezers kunnen trouwens op zoek naar een reclamebord met Jerry Spring en Bruno Brazil en in de menigte in de metro menen we ook een jonge versie van Jason MacLane uit XIII te herkennen. Xavier heeft trouwens het album Xlll 13bis: Het Onderzoek getekend.

Lezers die interesse hebben in een goede maffiareeks raden we zeker ook Bloed & Stilte aan, op scenario van de recent te vroeg overleden François Corteggianni.

DAI HEINEN

Reeks
De Slang en de Coyote
Collectie
Getekend
Pagina's
144
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
thriller
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 27,50
Terug naar overzicht