De Avonturen van Buck Danny: Kortverhalen 2 1968-2020

Tekenaar(s)
Victor Hubinon
Francis Bergèse
Giuseppe De Luca
Scenarist(en)
Jean-Michel Charlier
Patrice Buendia
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum
oktober 2020

Aanvulling

Twee maanden na het verschijnen van het eerste album met korte verhalen over Buck Danny vliegt het vervolgalbum al de stripwinkels binnen. Dit keer betreft het de periode 1968-2020, maar liefst tweeënvijftig jaar in een album. Dat klinkt erg lang, maar de nadruk ligt vooral op de eerste tien jaar.

Van scenarist Jean-Michel Charlier is bekend dat hij soms erg veel tijd nodig had om zijn verhalen af te ronden, tekenaars moesten dan wachten en ze geloofden niet altijd zijn originele redenen waarom hij vertraagd was. Ook Victor Hubinon had hiermee te maken en dat resulteerde soms in zelf geschreven korte verhalen. Omdat hij zijn eigen helden erg braaf vond, tekende hij dan wat parodieën waarin hij niet schroomde zijn helden uit te gommen tijdens het verhaal. Hiervan zijn er vier korte verhalen opgenomen in dit album. Behalve van Buck Danny maakte Hubinon ook enkele korte verhalen over andere personages, vaak authentieke figuren zoals Boleslaw Gladych, William Bishop en Colin Hogdkinson. Geen namen die snel een belletje doen rinkelen, maar toch hebben ze echt bestaan.

Na het overlijden van Hubinon nam Francis Bergèse de tekeningen over, maar voordat hij met Buck Danny begon, had hij al een kort verhaal gemaakt over het eerste gevecht van sergeant Hardouin dat in dit album is opgenomen.

Hoogtepunt van dit album is het laatste verhaal van de getalenteerde tekenaar Giuseppe De Luca op scenario van Patrice Buendia. Als dit duo in de toekomst een volledig album zou maken, belooft dat veel goeds.

Als je al bezig met het kopen van de integrale reeks, die op dit moment verschijnt, zul je deze korte verhalen vanzelf tegenkomen. Heb je alle reguliere Buck Danny-albums al in je bezit, dan zijn de twee albums met korte verhalen een aangename aanvulling om je reeks compleet te maken.

DAI HEINEN

Reeks
De Avonturen van Buck Danny
Deel
Kortverhalen 2
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
drama
luchtvaart
thriller
Extra
korte verhalen en gags met dossier