Blueberry: Het IJzeren Paard & Steelfingers

Tekenaar(s)
Jean Giraud
Scenarist(en)
Jean-Michel Charlier
Uitgeverij
Sherpa
Verschijningsdatum
verschijningsdatum onbekend

Deze Nederlandstalige uitgaves op groot formaat in zwart-wit zijn zo opmerkelijk mooi dat zelfs Franstalige liefhebbers ze verzamelen. Het IJzeren Paard en Steelfingers zijn deel 7 en 8 in de klassieke westernreeks van Jean Giraud en Jean-Michel Charlier.

"Hierin moet Blueberry steun verlenen bij de aanleg van een grote spoorweg. De spanningen tussen het spoorwegpersoneel en de indianen lopen hoog op en al snel komt Blueberry oog in oog te staan met de gevaarlijke 'man met de ijzeren vuist'. Het tweeluik van Het IJzeren paard en Steelfingers staat bekend als een van de spannendste Blueberry-verhalen en Sherpa heeft de Franse teksten opnieuw laten vertalen en beletteren om recht te doen aan dit ijzersterke verhaal.

En dit nieuwe tweeluik is nog maar het begin van een meeslepende reeks avonturen over de indianenoorlogen, die pas een eind zal vinden in Generaal Geelkop... Een nieuwe stapel Blueberry-goodies dus, met als toegift een exclusieve prent van stripauteur en Blueberry-fan Dominique Bertail, die eerder al (in Arizona Love) een hommageprent van Chihuahua Pearl voor ons maakte..."

Reeks
Blueberry
Pagina's
96
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
western
Extra
gebundeld tweeluik
Prijs
hardcover met prent van Dominique Bertail
€ 65,00