Terug naar overzicht

Voortzetting FRNK krijgt plaats in Daedalus-collectie Diedeldus

3 mei 2021 Vooruitblik

Sinds 2017 gaf Dupuis de jeugdreeks FRNK uit, ook in het Nederlands. Maar jeugdreeksen zijn tegenwoordig een dubbeltje op hun kant: ofwel raken ze vlot opgepikt door een publiek, ofwel worden ze voortijdig stopgezet (zie ook HarmonyZombileniumMagic7, enzovoort). Dat verging ook de zeer amusante jeugdreeks van Brice Cossu en Olivier Bocquet over een weesjongen die per ongeluk in de prehistorie terechtkomt. 

Na vier delen, die nog wel een afgeronde cyclus vormen, vond de voormalige groep Ballon Media het welletjes en trok de stekker uit de Nederlandstalige edities van FRNK. In het Frans liep de daar succesvolle reeks vrolijk verder. Daedalus zag het zitten om de reeks over te nemen. In juli verschijnt d vertaling van deel 5, de start van de tweede cyclus, in hun nog jonge jeugdcollectie Diedeldus. Deel 6 volgt later deze zomer en als de planning het toelaat volgt eind 2021 nog deel 7. Daarmee is de Franse reeks dan bijgebeend.

Daedalus geeft de reeks verder uit in softcover. Een heruitgave van de eerste delen, die nog vlot verkrijgbaar zijn, is niet aan de orde.

Terug naar overzicht