Terug naar overzicht

Uitgeverij L in juni 2022

24 mei 2022 Vooruitblik

Onderstaande albums verschijnen binnenkort bij Uitgeverij L. Je vindt ze ook terug in de rubriek Te verschijnen met meer details over uitvoering en verkoopprijzen.

Floris van Dondermonde 3

"Floris van Dondermonde is een moderne ridderstrip vol bloederig geweld en fleurige seks. In dit derde album ziet u heer Floris op zijn best, als onbetwist en inspirerend leider die van elke crisis een kans weet te maken. Ook is er extra veel aandacht voor kledder, smurrie en braak. Kortom: er wordt weer flink gefeest op het kasteel van Dondermonde. De eerste bundeling van de avonturen van Floris van Dondermonde won de Stripschappenning voor beste album in de categorie Avontuur en Vermaak."

Losgeld

Losgeld is het derde avontuur van Fred de Heijs heldin Isa Locus na De Kaart (2017) en Safehaven (2019). Het eiland Roca Verde, waarop ze terechtkomt, is de titel van nog een ander album van Fred de Heij dat in 2017 bij Xtra verscheen. Dat moest eigenlijk een verhaal van duizend pagina's worden met een wisselende cast waarvan al een personage opdook in De Schuilplaats (2012).

"Isa Locus raakt na een helse ontploffing op zee betrokken bij de kidnapping van de zevenjarige dochter van de eigenaar van de Poseidon, het schip waarvan Isa, Julia en Paul de bemanning vormen. Er moet een schuld van ettelijke tonnen worden ingelost, anders wordt het meisje vermoord. Maar voor Isa en Julia is betalen en afwachten geen optie en ze gaan zelf op onderzoek uit. Het spoor leidt naar een bende criminelen die zich verscholen houdt op het afgelegen eiland Roca Verde. En het laat zich al raden dat de twee dames hier met grof geweld op afgaan."

Sangre 3

Vervolg van de achtdelige reeks waarin het meisje Sangre wraak neemt op alle piraten die haar familie hebben afgeslacht en haar moeder hebben ontvoerd. In elk album pakt ze een van de piraten aan.

"Sangres zoektocht naar Havanna de Wispelturige brengt haar op Mi-Ho Dwygg. Deze wereld van ijs wordt overheerst door de Dwyggs, die ongevoelig zijn voor de kou en in ijspaleizen wonen die zijn uitgehouwen uit drijvende ijsbergen. Maar Havanna heeft de gave van uiterlijk te kunnen veranderen, dus het is niet makkelijk om haar te vinden tussen de jonge vrouwen in het Mermillade-paleis."

Suus & Sas: We Love Voetbal

Deze voetbalspecial van de tweelingzussen Suus en Sas verschijnt ter gelegenheid van het EK Voetbal voor vrouwen dat dit jaar in Engeland georganiseerd wordt. Het Nederlandse vrouwenelftal is titelhouder.

"Wie is er niet gek op voetbal? Suus & Sas in ieder geval wel! Als supporters van de oranjeleeuwinnen, maar Sas speelt het spelletje ook zelf. Al gaat het haar soms wel eens meer om bijzaken als dates en leuke jongens."

Agent 327 dossier 4 (herdruk)

"Geheel onverwacht en met verbijsterende gevolgen doet de legendarische kolonel Bauer opnieuw van zich spreken. Wat is het geval? Uit geheime informatie blijkt dat de kolonel tijdens de Tweede Wereldoorlog een uiterst geheim wapen heeft verborgen, met geen andere bedoeling dan het in vredestijd aan de hoogste bieder te verkopen. Gelukkig zit Bauer al vijfentwintig jaar veilig achter slot en grendel. Maar wat, zo vraagt de Chef van Agent 327 zich hardop af, gaat er gebeuren zodra Bauer vrijkomt? Nu dus!"

Agent 327 dossier 15 (herdruk)

Dit avontuur van Agent 327 speelt zich grotendeels af in Antwerpen en de Nederlandse geheim agent krijgt hierbij de hulp van detective Van Zwam uit de stripreeks Nero.

"Niet alleen is Agent 327 bij deze gelegenheid gedwongen een poosje in de aap te logeren, het gevolg is dat hem een belangrijke opdracht wordt toebedeeld. Als begeleider van de vrouwtjesgorilla Lara — zie Het Pad van de Schildpad — reist hij af naar de sinjorenstad. Daar, in de Antwerpse Zoo, dient Lara het kroost te bezorgen van de wat ingedutte mannetjesgorilla Amedee. Toevallig — of zit het toch anders? — geraakt Agent 327 in dit centrum van de werelddiamanthandel op het spoor van de grootste diamantroof aller tijden. Gelukkig arriveert ook Olga Lawina ter plekke, maar of Agent 327 dáár zo blij mee moet zijn..."

Terug naar overzicht