Terug naar overzicht

Tweede Go West met de titel Indians

22 juni 2022 Vooruitblik

Go West Young Man, het album vol korte westernverhalen door een imposant lijstje tekenaars die gepokt en gemazeld zijn in het genre, verschijnt op 1 juli in het Nederlands bij Saga Uitgaven. Dat gebeurt eerst als HC en als luxe op groter formaat, in september volgt de softcover. Het album liep in voorpublicatie in Eppo onder de titel Het Gouden Horloge.

Intussen wordt gewerkt aan een tweede album op scenario van de grote initiatiefnemer Tiburce Oger, die zelf westerns als Buffalo Runner, Canoë Bay, Ghost Kid en Het Pad van de Schimmen op zijn actief heeft. Hoewel Oger het lijstje met deelnemende tekenaars nog geheim houdt, maken diverse tekenaars met mondjesmaat bekend dat ze een bijdrage hebben geleverd. We weten inmiddels dat Mathieu Lauffray (Long John Silver, Raven), Jef Martinez (Geronimo, Verdwaalde Kogels, Wild West), Hugues Labiano (Ster van de Woestijn, Black Op, De Leeuw van Juda), Dimitri Armand (Sykes, Texas Jack) en Laurent Astier (Het Venijn) van de partij zijn. De lijst is nog langer, maar nog niet bekend. Van Lauffray, Jef, Armand en Astier (die nu aan het laatste deel van zijn eigen western Het Venijn werkt) vind je hierbij voorsmaakjes afgebeeld.

Het tweede album legt een grotere focus op de indiaanse bevolking. De titel van dat album zal Indians luiden. De inhoud zal niets te maken hebben met zijn voorganger Go West Young Man. Het concept om diverse tekenaars korte verhalen te laten tekenen, met een fijne rode draad doorheen het hele album, blijft wel behouden. Het Franse album wordt eind dit jaar verwacht. De vertaling zal pas in 2023 bij Saga Uitgaven volgen.

Klik hier voor meer info over de eerste Go West Young Man, en een opsomming van alle deelnemende tekenaars.

Terug naar overzicht