Twee Eisner Award-nominaties voor Aimée de Jongh

18 mei 2023 Awards en prijzen

Gisteren maakte de organisatie van de Eisner Awards, zowat de Oscars van de Amerikaanse stripindustrie, de nominaties voor dit jaar bekend. De Nederlandse stripmaakster Aimée de Jongh maakt tweemaal kans op zo'n prijs.

Ze is genomineerd in de categorie Best Graphic Album - Reprint voor de vertaling van Days of Sand. Daarin moet ze het opnemen tegen de albums Complete Works van Geneviève CastréeMazebook Dark Horse Direct Edition van Jeff Lemire, One Beautiful Spring Day van Jim Woodring, Parker: The Martini Edition - Last Call van Darwyn Cooke, Ed Brubaker, Sean Phillips en Richard Stark en Super Spy Deluxe Edition van Matt Kindt.

Voor de vertaling van haar door Ingrid Chabbert geschreven Vrije Vlucht-album Zestig Lentes staat ze tussen vijf digitaal gepubliceerde strips in de categorie Best Digital Comic. De vier andere titels zijn All Princesses Die Before Dawn van Quentin Zuttion, Barnstormers van Scott Snyder en Tula Lotay, Behind the Curtain van Sara del Giudice, Ripple Effects van Jordan Hart, Bruno Chiroleu, Justin Harder en Shane Kadlecik.

Op 21 juli worden alle winnaars bekendgemaakt. Tegen dan zijn er een paar stemprocedures achter de rug. Mocht je zelf in het stripvak zitten, kan je je via dit formulier proberen in te schrijven om mee te stemmen.

Klik hier voor alle nominaties van de Eisner Awards in 32 categorieën.

Tussen deze nominaties merken we onder meer ook deel 6 van Blacksad in de categorie Best U.S. Edition of International Material en de vertaling van De Beestenburcht in de categorie Best Limited Series, terwijl tekenaar Félix Delep kans maakt op een Eisner Award als Best Painter/Multimedia Artist (interior art).