Terug naar overzicht

Tiende en laatste deel van Isabelle Avondrood

9 augustus 2022 Vooruitblik

Het Helse Labyrint, deel 9 van Isabelle Avondrood, dateert alweer van 2007. Daarna tekende Jacques Tardi de biografische stripreeks Ik, René Tardi, Krijgsgevangene in Stalag IIB en enkele andere albums. Ondertussen liet hij Isabelle over aan de fictieve pandemie in deel 9 om zich in volle, reële pandemietijd toe te leggen op het tekenen van een nieuwe Isabelle Avondrood. In oktober zien we haar alvast in het Frans terug in het tiende en meteen ook laatste, fantasierijke avontuur met de titel La Bébé des Buttes-Chaumont (De Baby van Buttes-Chaumont).

In dat album ontsnapt Isabelle dankzij illustrator Honoré Fia aan het gif van dokter Chou, die zijn medemens in een hersenloos rund verandert. Maar ze is nog niet uit de problemen, want een ander gevaar ligt op de loer: explosieve klonen, die er net zo uitzien als Isabelle en zichzelf opblazen naast regeringsfunctionarissen, proberen haar erin te luizen!

In 2019 gaf Casterman nog de negen bestaande albums uit in drie integrales. In 2010 verfilmde Luc Besson haar avonturen uit de albums Isabelle en het Monster en De Waanzinnige Geleerde met Louise Bourgoin in de hoofdrol.

Terug naar overzicht