Terug naar overzicht

Te verschijnen bij Microbe

22 november 2021 Vooruitblik

Ja, 't is werkelijk waar: Microbe laat weer van zich horen. Meteen met concrete aankondigingen. Alle onderstaande titels verwachten we in december. de softcoveredities van Op Mars_ deel 3 en Ter deel 3 zijn voor januari, de hardcovers en luxes verschijnen eveneens in december. Deze titels vind je ook terug in de rubriek Te verschijnen, telkens met previewpagina's en alle details erbij.

Catamount 3

Eindelijk het vervolg op het eerste tweeluik van de westernreeks Catamount. Intussen is tekenaar Benjamin Blasco-Martinez er merkbaar zienderogen op vooruit gegaan. Catamount is een rauwe western met veel bloedvergieten, vuurgevechten en een doorlopend wraakverhaal.

Even opfrissen wat er in de vorige delen gebeurde: "Catamount is gebroken door de brutale moord op zijn zus en schoonbroer, maar krijgt geen tijd om even op adem te komen. De machtige, gewetenloze zakenman Berton, die dit macabere schouwspel in scène heeft gezet, beschuldigt hem de doder van het bloedbad te zijn. Met een prijs op zijn hoofd heeft Catamount geen andere keuze dan te vluchten en zijn wraak voor te bereiden."

In deel 3 is Catamount verdwenen. Pad de trapper en kapitein Clark zitten hem achterna. Het leidt hen in het midden van de winter naar het gebied van de Crow-indianen, waar ze stuiten op het verrotte karkas van Catamounts paard. Ze denken dat hij zelf ook dood is, terwijl hij op het punt staat een levende legende te worden!

Op Mars_ 3

De Blijvers sluit de sf-trilogie van Grun (van wie Daedalus onlangs eindelijk Metronom' afrondde) en Sylvain Runberg (OrbitalWarship Jolly Roger) af. 

Mars, de gevangenisplaneet, komt in opstand. De situatie is niet meer onder controle. Rojas, de leider van de sekte van de Syncretische Kerk, start een laatste kruistocht om de kolonie op Mars in te nemen. De komst van nieuwe gevangenen die door de aarde zijn gestuurd, betekent een aanwinst voor de troepen die de fanatieke leider aanvuurt. Vooral omdat het ruimteschip een te duchten wapen meevoert. Om de plannen van Rojas te dwarsbomen, heeft Jasmine zich aangesloten bij de Eenlingen. Hun enige kans: de krachten verenigen met de bewakingsdienst van Mars, onder leiding van Sophie Berken. De twee vrouwen respecteren elkaar, zullen zij aan zij vechten en deze laatste kans aangrijpen. Maar is het niet te laat?

Op Mars_ 3 luxe

De luxe-editie heeft een coverwikkel en bevat een extra katern van 16 pagina's met een epiloog die is geïllustreerd met potloodtekeningen. De oplage bedraagt slechts 99 exemplaren.

Ter 3

Het einde van de eerste cyclus geeft Mandor (en de lezer) enkele antwoorden op vragen die sinds deel 1 opdoken: waar komt hij vandaan en wat is de bestemming van de Jupiter? Mandor vervulde zijn missie: er werd contact gemaakt met wie zich in het ruimteschip bevindt... of met wie er nog overbleef. Een oorlog verscheurt de opvarenden van de Jupiter sinds een bende fanatici gelijk wie ervan weerhoudt het commando van het gigantische ruimteschip over te nemen. Zij hebben liever dat het ruimteschip het "pad van God" volgt. Het doel van Mandor en zijn metgezellen bestaat nu uit het bereiken van de commandopost, die voorlopig standhoudt, maar voor hoelang nog? Op zoek naar zijn eigen identiteit leert Mandor dat zijn twijfels gegrond zijn: hij is geen profeet en misschien is hij zelfs geen mens.

Tekenaar Christophe Dubois kennen we nog van het tweeluik De Ballade van Magdalena (bij Saga Uitgaven), terwijl Rodolphe al een ferm palmares bij elkaar heeft geschreven. De reeksen die hij met Leo schreef (KenyaNamibiaAmazoniaCentaurus) zijn wellicht het bekendst.

Ter 3 luxe

In het Frans is Terre, de tweede cyclus van Ter, al begonnen, die door Microbe zal worden vertaald als Aarde. Een blik op die tweede cyclus biedt het extra katern van de luxe-editie waarin potloodtekeningen, schetsen, personagestudies en uitgewerkte kleurenillustraties zijn verzameld met wat extra uitleg. Oplage: 99 exemplaren.

Terug naar overzicht