Sydney Sweeney gestrikt voor remake van Barbarella-verfilming

16 april 2024 Verfilmingen

In 1962 creëerde Jean-Claude Forest de stripreeks Barbarella voor het tijdschrift V Magazine. Voor zijn heldin baseerde Forest zich op het toenmalige Franse sekssymbool Brigitte Bardot. Eric Losfeld bracht het sexy sf-verhaal in 1966 uit in een album dat een tijdlang verboden werd door de Franse censuur. Het is nooit in het Nederlands verschenen. In 1968 vertolkte Jane Fonda de astronaute uit de eenenveertigste eeuw in een verfilming van Roger Vadim, de regisseur die de eerder vermelde Bardot haar grote doorbraak bezorgde met de film Et Dieu... Créa la Femme.

In de film stuurt de president van de aarde Barbarella eropuit om de gestoorde wetenschapper Durand Durand tegen te houden voordat die het heelal verwoest. Sinds 2022 is er sprake van een remake van de cultfilm waarvoor Sydney Sweeney is gestrikt. De actrice is vooral bekend dankzij haar rol in de tv-reeks Euphoria. Ze was ook te zien in het eerste seizoen van The White Lotus, in de tv-reeks The Handmaid's Tale en de film Once Upon A Time in Hollywood van Quentin Tarantino. Ze vertolkte ook Spider-Woman in de superheldenfilm Madame Web, een flop waarvan ze zelf vond dat ze miscast was.

Sweeney bevestigde onlangs dat het Barbarella-filmproject nog steeds het geval is bij Sony Pictures. Geruchten over de mogelijke regisseur die de film zou inblikken, namelijk Edgar Wright (Baby Driver, Hot Fuzz), ontweek ze met een glimlach.

Het is lang niet de eerste poging tot een sequel of remake. Fonda zou haar rol hernemen in de nooit opgenomen film Barbarella Goes Down en in de jaren 2000 was er nog sprake van een film met Rose McGowan door regisseur Robert Rodriguez (Sin City, From Dusk Till Dawn).

Hieronder: een foto van Sydney Sweeney en de filmposter uit 1968.