Terug naar overzicht

Stripfiguren lezen Dagen van Zand

13 september 2021 Vooruitblik

Blijkbaar is er iets aan de hand onder striptekenaars om hun personages Dagen van Zand, de onlangs verschenen klepper van Aimée de Jongh, te laten lezen in hun strips. Het album komt voor in gepubliceerde gags van Eugène, de fotostrip van Ype Driessen en in Dating for Geeks van Aimées maatje Kenny Rubenis. Ook Philippe Delzenne doet zijn duit in het zakje en laat Jommeke het album Dagen van Zand lezen.

De nieuwste titel van Aimée de Jongh is aan een ware opmars bezig. Het wordt lovend en uitgebreid besproken en voorgesteld in allerlei Nederlands- en Franstalige media. Het komt voor in tussentijdse toplijstjes of aanbevelingslijsten van voornamelijk Franstalige journalisten en recensenten. En ook het publiek volgt mee. In het Nederlands zijn er al 11.000 exemplaren gedrukt, in het Frans 35.000 exemplaren (ook inclusief herdrukken) en na een digitale editie wordt nog een papieren editie in het Engels verwacht. Dat zijn indrukwekkende cijfers voor een strip met die aanpak en omvang.

Aimées volgende project is een Vrije Vlucht op scenario van de Zuid-Franse Ingrid Chabbert, die eigenlijk voornamelijk kinderboeken schrijft, maar zich de laatste jaren steeds meer toelegt op strips. Een topverhaal van haar is Wachten op Bojangles naar de roman van Olivier Bourdeaut. Het verhaal voor Aimée gaat over "persoonlijke groei" en komt volgend jaar uit.

Terug naar overzicht