Terug naar overzicht

Steun de oproep voor Lego-set van Asterix

14 oktober 2021 Divers

Ganpat Berrevoets is een Asterix- én Lego-fan. Onlangs diende hij een speelsetontwerp in bij Lego Ideas dat hij Asterix the Gaul noemde. Onderaan dit artikel vind je enkele foto's van zijn voorstel. Hier vind je er nog meer, samen met extra uitleg over zijn project. Ter gelegenheid van de nakende verschijning van Asterix 39: Asterix en de Griffioen knutselde hij ook een creatie naar een prent uit de strip.

Om de Lego-bouwwerken door Lego te laten overwegen om er een werkelijke speelgoedset van te maken, zijn 10.000 stemmen nodig. Dat doel is bijna behaald en Ganpat rekent nu ook op jouw stem om een stapje verder te kunnen gaan. Om te kunnen stemmen via de officiële Lego-pagina moet je wel eerst een account aanmaken, zie onderstaande uitleg.

 

Hoe moet je stemmen?

Stemmen kan vrij snel door op deze link te klikken en vervolgens op de gele "Support"-knop daar te klikken. Daarna hoef je alleen je leeftijd, naam en een e-mailadres in te voeren. Je naam en leeftijd mag je zelf verzinnen als je die liever niet wil geven. Ook kan je aangeven verder geen berichten van LEGO Ideas te willen ontvangen. Wanneer je de verificatiecode hebt ingevoerd, kan je opnieuw op de bovenstaande link klikken. Als de gele "Support"-knop veranderd is in een zwarte kleur met daarin "Supporter", dan is je stem uitgebracht. Vervolgens kan je het venster direct afsluiten of eventueel een reactie achterlaten bij het kopje "Comments" onder de hoofdfoto (van het hele productidee). Delen met vrienden en familie mag natuurlijk altijd. Hoe meer stemmen, hoe meer kans het maakt.

 

We vermoeden wel een rechtenconflict met de Lego-sets van Asterix die Playmobil in 2022 uitbrengt. Daar hebben we in juli nog over bericht. Anderzijds bestaan er van onder andere Ghostbusters, Back to the Future en Scooby Doo speelgoedsets van zowel Lego als Playmobil.

Terug naar overzicht