Terug naar overzicht

Silvester in oktober en november

25 september 2021 Vooruitblik

In oktober en november mag je je aan de volgende albums bij Silvester verwachten. Het overzicht met alle details vind je ook in de rubriek Te verschijnen. Er komen ook nog softcoverversies bij van albums die in september en vorige maanden in hardcover zijn uitgekomen. Het gaat om de albums Conquests deel 5, het tweeluik Een Wind van Vrijheid, Golgotha deel 1, I.S.S. Snipers deel 1 en Robilar deel 1.

Golden City 14

"Golden City is het doelwit van een grootschalige cyberaanval: de bankrekeningen van duizenden inwoners worden volledig leeggeroofd door de hackers van het Dark Net. Wie zijn de mysterieuze cybercriminelen die verantwoordelijk zijn voor deze digitale hold-up? Dat is de vraag die iedereen zich stelt terwijl de stad in de greep van een steeds groter wordende angst geraakt..."

Inferno

Luchtvaartone-shot door de scenarist van Hemel in PuinHemel in Strijd en Rode Zone.

"Juli 1943. De meest bloedige reeks luchtaanvallen van de hele Tweede Wereldoorlog is ingezet. Codenaam: Gomorra. Een Anglo-Amerikaanse armada van 800 bommenwerpers stort elke dag en nacht zo'n 9.000 ton bommen uit boven Hamburg en zijn scheepswerven. De totale vernietiging van de oude Hanzestad is het begin van de beruchte 'bommentapijt'-strategie, die in tal van Duitse steden dood en vernieling zal zaaien."

War Machines 2

Tweede deel in de nieuwe conceptreeks over historische tanks. In elk deel staat een ander type tank in een andere oorlog centraal. Achterin zit een achtergronddossier.

"Van alle wapens die de nazi-oorlogsindustrie ontwikkelde was de Panzerkampfwagen VI Tiger ongetwijfeld een van de meest beruchte bij de geallieerde troepen. Ontworpen om elke tank van het slagveld te vegen, werd de Tiger al snel een legende onder de tanks. In 1945 weten de rekruten op de Panzerschule in Paderborn, een van de bekendste Duitse tankscholen, het wel zeker: met dit wapen zullen ze het tij doen keren. Sommige van hun instructeurs zijn realistischer: de strijd is verloren. Voor de meest scherpzinnige onder hen, die de ogen niet kunnen afwenden van de gruweldaden van het nazisme, is het maar beter 'van de oorlog te genieten, want de vrede zal verschrikkelijk zijn'."

Conquests 6

De scenaristen Jean-Luc Istin en Nicolas Jarry zijn de grootste leveranciers van scenario's voor diverse conceptreeksen. Ze wisselen elkaar af, aangevuld met andere scenaristen. Voor dit album bundelen ze de krachten om samen het verhaal te schrijven.

"In de toekomst bestaat de mensheid uit vijf kolonies. Hun armada’s met ruimteschepen zetten koers naar vijf exoplaneten. Deze werelden worden bevolkt door intelligente levensvormen. Wie wil overleven heeft maar één keuze: veroveren.

De Amerikanen hadden Vietnam, de Russen zullen Adonaï hebben! Op die planeet, in het midden van een dichte, kleverige en natte jungle, worden ze opgejaagd door een onzichtbare vijand: de Cerline. De Russische vloot bereikt Adonaï en ontdekt dat een jungle het volledige oppervlak van de planeet bedekt. Na het installeren van een uitvalsbasis lanceren de commissarissen een offensief tegen de kameleons. Deze bijna onzichtbare humanoïden plegen de ene roofoverval na de andere op hun menselijke slachtoffers. Vaak met doden als gevolg.

Na een maandenlange campagne verwordt de strijd tot een uitputtingsslag die al snel duizenden slachtoffers telt. Wanneer tweede luitenant Orlov en zijn ploeg afgesneden raken van hun troepen, met enkel de weinige uitrusting die ze bij zich hebben om op terug te vallen, rest hun niets anders dan doorzetten. Doorzetten of sterven..."

I.S.S. Snipers 2

In deze conceptreeks is elk album een compleet verhaal. Van de makers van Conquests, een gelijkaardige sf-reeks. In I.S.S. Sniper staan Snipers centraal, soldaten die half organisch, half menselijk zijn.

"De planeet Khaliste 24 is in de greep van de verraderlijke Gunnar, een bijgewerkt monster dat zelfs de Snipers overtroeft! De Snipers, die door hun beperkte actieradius niet kunnen ingrijpen, worden gek. Alleen de experimentele, geheime eenheid genaamd 'de Wolven' beschikt over de nodige actieradius. De toekomst van de mensheid ligt in de handen van een wolf, en niet zomaar een: Khôl Murdock, de leider van de horde!"

Het Verval 2

Van dit album komt ook weer een collector's edition uit met linnen rug, een andere cover en een 16 pagina's tellend schets- en infodossier met gesigneerde ex libris op 100 exemplaren.

"Nadat hij net zijn vrouw heeft verloren moet Liam, vader van twee kinderen, toekijken hoe de wereld door een ongekende gezondheidscrisis in een neerwaartse spiraal en onherroepelijk verval raakt. Terwijl het land op instorten staat wordt hij geconfronteerd met onverwachte gevaren en moet hij er alles aan doen om zijn dierbaren te beschermen.

In deze internationaal geprezen serie vertelt Jared Muralt niet alleen het verhaal van één gezin dat worstelt om te overleven, maar werpt hij ook een kritische blik op de mensheid en de drijfveren die tot deze apocalyps hebben geleid."

Atalante - De Legende 12

Start van een nieuwe cyclus.

"De Argonauten hebben de jacht geopend op een destructief zwijn, en worden vergezeld door Atalante, Pyros en Herakles. De jacht verandert al snel in een genadeloos duel tussen Atalante en het zwijn, dat ook onder Artemis’ bescherming staat. Wie zal de godin kiezen? Atalante levert hier misschien wel haar allergrootste gevecht (tot nu toe)..."

De Orde van de Drakenridders 27

Voor tekenaar Patrick Boutin-Gagné is dit inmiddels het derde album in deze fantasyreeks met complete verhalen per album.

"Met de draken komt de chaos, waar alleen maagden immuun voor zijn. Zo ontstond de Orde van de Drakenridders. Line van de Orde van de Drakenridders, kan niet vechten. Gevaar laat haar verstijfd staan en ze heeft agorafobie. Maar Line is ook een geleerde, een alchemiste en met de hulp van haar gezellinnen heeft ze een theorie ontwikkeld over het opduiken van de draken die ze gaat onthullen in een waardevol manuscript. Er wordt een beloning gezet op Line's hoofd en alle politieke krachten van de twee Rijken gaan het uiterste doen om dat manuscript te bemachtigen."

Merlijn - De Initiatie 12

Deel 2 van De Initiatie-cyclus door Éric Lambert en Nicolas Jarry als vervolg op de tiendelige reeks Merlijn van Éric Lambert en Jean-Luc Istin.

"De confrontatie tussenkoning Arthur en de geduchte Ahes... Zal de toekomstige koning erin slagen over een Brittannië te heersen dat verlost is van zijn eeuwenoude conflicten? Het wordt tijd dat Arthur uit de schaduw van Merlijn komt om de vorst te worden waar Brittannië al zo lang op wacht... Maar terwijl hij het land en zijn talloze clans tracht te verenigen, weeft Ahes, die in Morgane's buik een vergiftigd geschenk liet, opnieuw haar web in het noorden. In Letavia voegt Bedwir zich bij Lancelot in de oorlog tegen Claudas, de moordenaar van zijn ouders..."

Hauteville House 18

"Gavroche krijgt van Lincoln opdracht om te zorgen dat de alliantie met het Frankrijk van Napoleon III wordt nagekomen. De afschaffing van de slavernij in de Amerika's staat op het spel, een afschaffing die na de overwinning van het Zuiden in de burgeroorlog niet tot stand heeft kunnen komen. Gavroche vertrekt naar Afrika in de voetsporen van het spook van Parijs die gevangen zit op Gorée, de beroemde ankerplaats van de driehoekshandel, en ondertussen vaart ook Eglantine af naar het donkere continent."

Uur U 19

Deel 19 en 20 vormen een tweeluik en ze zullen ook te koop zijn als voordeelpakket..

"1473. De ambassadeur van Mali meert aan in Aigues-Mortes. Daar zal hij de stemming voor de toewijzing van de Franse kroon aan een nieuwe koning bijwonen. Er zijn twee kanshebbers voor die titel: Louis XI en Karel de Stoute. Een groep huursoldaten zal de delegatie van de ambassadeur door een verwoest en leeggebloed Frankrijk begeleiden naar Parijs. Hun kapitein is een vrouw waarvan gefluisterd wordt dat ze de toekomst kan voorspellen. Tegen haar wil zal zij ondergedompeld worden in een web van donkere intriges."

Uur U 20

"1475. In dit verhaal volgen we Jeanne, de kloon van Jeanne d’Arc, en haar geliefde: Inanna de Amazone. Samen zijn ze op missie in Afrika, het land van de gouden neushoorn. Waar ze een nieuw avontuur met de allures van een western zullen beleven! Na de verwoesting die de zwarte pest aanrichtte in Europa in het album De ballade van de gehangenen greep het Afrikaanse koninkrijk van Mali zijn kans en werd het, dankzij het goud van Guinee, een grootmacht op vlak van de wereldlijke politiek. Deze gigantische goudbergen zijn de reden dat de twee avonturiersters zich in het hart van de duisternis storten..."

Kale Kop 5

Goed nieuws voor al wie gecharmeerd raakte door het aardige, positief gestemde, soms ook wel verdrietige en altijd hulpvaardige leukemiepatiëntje Zita in de stripreeks Kale Kop. Na vier albums in het Nederlands bij Strip2000 pikt Silvesterde draad weer op. De uitgeverij vertaalt de volgende albums in de reeks. In het Frans zijn inmiddels negen delen verschenen, alle het werk van Serge Ernst (De Zappers, Knipoogje van Ernst) en scenarist Zidrou.

Over deel 5, De Handen uit de Mouwen: "Hallo, ik heet Zita. Zita Sayyah. Maar hier, in ziekenhuis De Wafel, noemt iedereen me ‘Kale Kop’. Ik woon hier nu al 9 jaar. Wie doet beter? En dat komt allemaal door die smerige leukemie, maar die stel ik niet aan je voor... straks krijgt ze jou ook nog te pakken. In 9 jaar tijd heb ik heel wat zieke kinderen ontmoet, en hun ouders! Ik heb heel wat tranen gezien! En gedeelde glimlachen... Wat dit ziekenhuis mist, is een kamer waar ouders van opgenomen kinderen kunnen overnachten. Geldgebrek, naar het schijnt. Maar je kent mij! Als er een probleem opduikt, blijf ik niet zomaar bij de pakken zitten. Om een oplossing te vinden, ben ik bereid mijn handen... en mijn hersenen uit de mouwen te steken. Zo waar ik Zita heet!"

Klotehumor

Frédéric Thébaull, beter gekend als Tebo, kennen we van de Mickey Mouse-hommage De Jeugd van Mickey en in het Frans van onder meer de geweldige superheldenparodie Captain Biceps en de recentere fantasyreeks Raowl. Voor het satirische stripblad Fluide Glacial tekent hij de gagreeks Les Fables aves du Poil dat als Klotehumor bij Silvester verschijnt.

Hierin komen Batman, Tarza, Asterix, Luke Skywalker, zombies, een onzedelijke wolf en andere personages uit de popcultuur aan bod voor een goede portie ongeremde en zowaar grensoverschrijdende humor, gaande van parodieën over pipi-kaka-humor tot gags die je rooie oortjes bezorgen.

Pol 3

Derde album van Thierry Capezzone die de jeugdreeks heeft overgenomen.

"Het is bijna kerst en Pol en zijn vriendjes maken zich grote zorgen. Hoe moeten ze hun verlanglijstjes naar de Kerstman sturen, als er geen postkantoor is? Gelukkig zit Pol boordevol goede ideeën. In een tweede avontuur probeert hij een kleine struisvogel die niet in de Kerstman gelooft van diens bestaan te overtuigen, maar dat valt nog niet mee."

Het Dagboek van Cerise 5

"De dagboeken van Cerise vormen een serie ontroerende onderzoeken die afwisselend worden weergegeven als strip en als dagboekaantekeningen!

Cerise is een elfjarig meisje dat alleen met haar moeder woont. Ze droomt ervan om schrijfster te worden en is daarom begonnen met schrijven in een dagboek!
Haar favoriete onderwerp: mensen, vooral volwassenen. Ze houdt ze in de gaten en probeert hun diepste geheimen te raden...

In de loop van haar onderzoeken komt ze erachter hoe weinig ze van haar eigen verleden weet en ze doet er alles aan om dat boven water te krijgen. Via een soort briefwisseling met haar moeder in haar dagboeken duikt Cerise haar herinneringen in, van haar jongste kindertijd tot haar eerste leugens...
Die reis onthult haar het geheim van haar dagboeken en dan begrijp je eindelijk waarom ze er zo'n hekel aan heeft dat volwassen dingen verborgen houden... Een prachtig verhaal over openbaringen en sterke emoties."

Lulu en Nelson 1

Start van een avontuurlijke trilogie waarin ook emoties én educatieve momenten zijn ingelast. Tekenares Aurélie Neyret kennen we nog van de zeer goed jeugdreeks Het Dagboek van Cerise. De scenaristen Charlotte Girard en Jean-Marie Omont debuteren met Lulu en Nelson in het Nederlands.

"Voorjaar 1964, Napels, Italië. De tienjarige Lucia maakt met haar vader, Roberto, deel uit van een circusgezelschap en is vooral dol op haar leeuw, Cyrus. Maar na een vreselijke brand waarbij ze alles verliest, besluit ze haar verdriet te boven te komen en een plannetje te smeden... In Zuid-Afrika heb je een heleboel leeuwen! Vol van haar ideeën loopt ze weg en gaat ze aan boord van een vrachtschip, waar ze nog net op het nippertje gezelschap krijgt van haar vader. Wanneer ze in Durban aankomen, ontdekken ze een land dat geplaagd wordt door ongelijkheid. Per ongeluk raken ze verstrikt in een demonstratie, en dan wordt Roberto gearresteerd omdat hij Nelson probeert te verdedigen, een jonge zwarte jongen die door een gewetenloze politieagent wordt geslagen... En zo worden Lulu en Nelson, die niets gemeen lijken te hebben, verenigd in een en dezelfde strijd: die voor vrijheid."

Te Paard! 7

"Bijou en zijn vrienden gaan naar een ruiterbeurs. Dit jaar is het er een levendige bedoening. Na de lange reis erheen kunnen al onze lievelingshelden niet wachten om zich uit te leven. Nou ja, niet allemaal... Laten we hopen dat Rafal een beetje orde op zaken kan houden.

Door de ogen van de vierbenige bewoners ontdek je een doldwaas leven op de manege! Tussen de paardrijlessen door haalt een gezellig en kleurrijk clubje paarden en pony’s grappen uit, terwijl ze alles in de gaten houden en de ruiters het leven zuur maken!"

Er Was Eens... De Mens 6

"Duik in de fascinerende geschiedenis van de mensheid, verteld door de geleerde Maestro, in gezelschap van Pieter, Pieternel, Dik en de dolkomische Naarling en Dwerg. Een speelse manier om de geschiedenis te bestuderen, voor nieuwe generaties en nostalgische volwassenen!

In de vijftiende eeuw maken de middeleeuwen plaats voor de renaissance! In Florence concurreren geleerden en kunstenaars met elkaar in inventiviteit. Leer samen met onze helden een zekere Leonardo da Vinci kennen, een genie wiens werk al eeuwen meegaat..."

De Legendariërs 15

"Shimy is ongerust. Gruizel had al ruim een week terug moeten zijn. Wat als hem iets is overkomen? Het antwoord laat niet op zich wachten. Daar komt hij al aangestoven. Maar, ‘verrassing’... hij komt niet alleen, daar heb je zijn verloofde! En een ongeluk komt nooit alleen, want Gruizel vertelt de Legendariërs dat een groot gevaar het hele mensenras in Alysia bedreigt..."

De Legendariërs - Het Begin 4

"Shimy is de meest mysterieuze van alle Legendariërs. Zij is ook het personage van de hoofdreeks waar Patrick Sobral voorlopig het minst over heeft prijsgegeven. In dit deel ontdek je haar elfenwereld en de unieke cultuur van haar wereld, de wetten, de regels, de fauna en de volkeren die er wonen, en dat allemaal in de verbluffende tekenstijl van Nadou."

Frigiel en Fluffy 5

"Na hun overwinning op de IJskoning vertrekken Frigiel en zijn vrienden op expeditie om de mysteries van de Farlands te ontsluieren. Maar niet alles gaat zoals voorzien... Frigiel, Fluffy, Abel en Alice zijn dan wel de sterren van hun dorp, maar ze verlangen nog steeds naar avontuur. Om de Farlands te bereiken moeten ze de Diepe Oceaan oversteken. Maar na verraad en een heuse tornado stranden ze op een onbekend eiland dat gevaarlijker lijkt dan ze eerst dachten. Kunnen ze zonder kleerscheuren ontsnappen?"

Bone: De Complete Saga - verzamelbox

Buitenkans voor wie de komische fantasyreeks Bone van Jeff Smith nog niet in huis heeft. Silvester biedt de verzamelbox uit 2011 aan met daarin elf hardcoveralbums met doorlopende rugtekening, samen goed voor 1.450 pagina's leesplezier. De nieuwe prijs bedraagt 150 euro in plaats van 239,45 euro. Behalve de complete reeks van Bone in negen delen, bevat deze verzamelbox ook de spin-offalbums Rose(getekend door Charles Vess) en het mee door Tom Sniegoski geschreven Sterke Verhalen.

Bone - 3 verzamelboxen

In prijs gereduceerde collectie (nu 120 euro) van Bone in drie verzamelboxen met per box drie hardcoverdelen uit de befaamde fantasyreeks van Jeff Smith. Deze negen albums vertellen het volledige verhaal. Daarna verschenen nog de spin-offalbums Rose enSterke Verhalen bij Silvester, maar die zijn ofwel los te koop ofwel in een andere verzamelbox die de elf hardcoverabums bij elkaar verzamelt met een doorlopende rugtekening.

Terug naar overzicht