Silvester in mei 2023

25 maart 2023 Vooruitblikken

Hieronder stellen we het programma van Silvester voor mei aan je voor, inlclusief al eerder aangekondigde titels. Het programma bestaat hoofdzakelijk bestaat uit strips voor de jeugd, een doorgaans moeilijk te bereiken publiek in het Nederlandstalig stripgebied. In Te verschijnen staan alle albums met meer details over de uitvoering.

Europa 2

Vervolg van de cyclus Europa, het vervolg op Centaurus van hetzelfde team Zoran Janjetov (tekeningen) en Leo en Rodolphe (scenario).

"Niemand weet wat er precies is gebeurd met de vorige expedities naar Europa. De mogelijkheid van sabotage wordt hoe langer hoe waarschijnlijker. Op Aarde roert een groep van fanatieke creationisten zich. Volgens hen hebben er nooit ruimtereizen plaatsgevonden. Maar toch bevinden zich er heel wat mensen op Europa. En die hebben hard hulp nodig..."

Europa 2 collectors edition

Van dit album verschijnt ook een op slechts 100 exemplaren gelimiteerde collectors edition met een andere coverillustratie, linnen rug en en door Janjetov gesigneerde ex libris. Vooruitbestellen via een stripspeciaalzaak is aangewezen.

Happy Campers 1

Happy Campers is de vertaling van een van de vele beroepen- en hobbystrips die bij het Franse Bamboo verschijnen. Éric Maltaite (421, Stomp, Hollywoodland) is er de tekenaar van. Co-scenarist Dugomier kennen we van onder meer De Duivels van Alexia, Hell School (te lezen in MaXiX) en Kinderen in het Verzet. Happy Campers is echter een gagreeks die in het Frans in tijdschriften verscheen voor campingfanaten. Deel 1 verscheen al eens in vertaling bij Bamboo zelf (als Op Camping in 2012) en bij Uitgeverij De Boemerang (in de collectie Humor in Beroepen in 2008). Tussen 2006 en 2010 verschenen vijf Franstalige albums. Silvester biedt de reeks een herkansing én doorstart.

"Met Happy Campers herbeleef je de geneugten van het één zijn met de natuur, van de tent die bij de minste windvlaag wegvliegt en van de hitsige avonturen na het aperitief... Of ze nu fan zijn van de tijdloze Canadees, de volledig uitgeruste caravan of de moeilijk te manoeuvreren camper, niets kan het enthousiasme van deze moderne nomaden temperen. Zelfs de zeer dubieuze gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen nemen ze ter harte, om daarna te chillen bij het zwembad en een dansje te maken met buitenlandse campinggasten. Kunnen je voeten bij de eerste zonnestralen de roep van de slippers niet weerstaan? Rijmt voor jou gezelligheid met leerbruine vakantiegangers? En klinkt een blaffende hond als muziek in de oren? Sluit je dan aan bij de ;Happy Campers en beleef elke dag opnieuw zomerse avonturen!"

Het Magieboek van Elfie 1

Nieuwe fantasyreeks voor de jeugd uit het fonds van de Franse uitgeverij Drakoo en de fantasie van Christophe Arleston met zijn schrijfmaatje Audrey Alwett. Samen schreven ze al Lord of Burger***Reis naar de Schaduwen en Sinbad. In het Frans bestaan er al drie delen sinds 2021, elk lekker 80 pagina's dik.

"Sinds hun moeder is overleden wonen Elfie en Magda bij hun chagrijnige tante. Maar dan komt hun oudste zus terug uit Londen. Ze heeft een dubbeldekker omgetoverd tot mobiele boekwinkel om ermee van dorp naar dorp te rijden. Dat is de start van een nieuw leven! Hun eerste stop is op een Bretons eiland waar een oude ruzie vanwege een geheimzinnige verloren gegane postzegel de bevolking bezighoudt. Bovendien ontdekt Elfie dat ze het talent voor magie van haar moeder heeft geërfd, samen met een magisch boek dat ze moet voeden met haar verhalen...

Het magieboek van Elfie is een lief en avontuurlijk verhaal over de mysteries en charme van het dagelijks leven, geschreven door Christophe Arleston en Audrey Alwett. Een absolute aanrader voor lezers van Het Dagboek van Cerise."

Irena 3

Vervolg van de vijfdelige reeks gebaseerd op het waargebeurde verhaal van verzetsstrijdster Irena Sendlerowa.

David Evrard en Jean-David Morvan hebben inmiddels een nieuwe jeugdreeks gestart die zich ook in het verzet afspeelt: De Robbedoesvrienden bij Dupuis.

Kale Kop 6

Sinds 2012 zijn al acht delen in het Frans verschenen van deze alleraardigste komische reeks met dramatische toetsen over het meisje Zita dat aan leukemie lijdt en op de kinderafdeling van een ziekenhuis verblijft. In 2016 pikte Strip 2000de reeks op voor een vertaling. Na het verdwijnen van deze uitgeverij pikte Silvester de draad op vanaf deel 5. In dit nieuwe album is Zita verliefd...

"Hallo, ik heet Zita. Zita Sayyah. Maar hier, in ziekenhuis De Wafel, noemt iedereen me ‘Kale Kop’. Ik ben 13. Ik weet het, dat zou je niet zeggen. Ik woon op de 6e verdieping. Daar vind je kinderen na een auto-ongeluk en kinderen met een zware ziekte. Kinderen die het echt niet hebben getroffen, dus! Ik heb het grote lot gewonnen: ik lijd aan een soort leukemie. 9 jaar al. Wie doe beter? Of eerder... wie doet slechter? Maar het kan me niet meer schelen. Want ik ben verliefd! Ik heb ergens gelezen ‘als je de liefde kent, word je door het leven verwend’. En vanavond heb ik met hem afgesproken. Ik vraag me af of hij me zal durven te kussen! Ik ga voor alle zekerheid toch maar mijn tanden poetsen..."

De Legendariërs 17

"Het moment is eindelijk aangebroken waarop Danaël en de Legendariërs, zijn vroegere gezellen, elkaar weerzien! Maar er is geen reden tot feesten. Het Jovenia-effect, dat de inwoners van Alysia heeft verjongd, is aan het veranderen in een dodelijk gif dat elk leven bedreigt. Maar één persoon lijkt in staat om de wereld te redden: Kalandre, de mysterieuze vrouw die Danaël tot leven heeft gewekt! Is ze door de goden gezonden om de Alysiërs naar hun redding te leiden, zoals ze beweert?"

De Legendariërs - De Kronieken van Darkhell 1

Opnieuw een spin-off van de in Frankrijk bijzonder populaire fantasyreeks voor de jeugd.

"Honderd jaar voor het Jovenia-incident en de opkomst van de Legendariërs, heerst er in Alysia angst en chaos. Terwijl er een meedogenloze oorlog woedt tussen Magicors en de orde van Arkanis, staat een kleine jongen met een vervloekte lotsbestemming op het punt de wereld te veranderen. Ontdek het verhaal van de jongen die later... DARKHELL, de zwarte tovenaar, zal worden genoemd."

De Legendariërs - Missies 1

Naast de in Frankrijk heel succesvolle fantasyreeks voor de jeugd De Legendariërs en de prequelcyclus De Legendariërs - Het Begin is deze door Philippe Carbona getekende spin-off Missies de nieuwste loot aan de boom. Bedenker Patrick Sobral schrijft ook deze spin-off waarvan elk album een compleet verhaal is.

"Er gebeuren vreemde dingen in de streek. De dieren worden plots bang, de aarde schudt en beeft zoals nooit tevoren rond de vulkaan Kilimatsjoe. De Legendariërs proberen het zaakje te onderzoeken, maar de inwoners van Alysia zijn kinderen geworden en geven onze helden daar de schuld van, en willen hen niet helpen. Maar er is meer nodig om de Legendariërs te ontmoedigen!"

Levensfase(s)

Dit 88 pagina's tellend album van James vertrekt vanuit het experiment om het leven van een man te vertellen vanaf zijn geboorte tot aan zijn dood met één strippagina per geleefd jaar en dan nog komisch opgevat.

"Ontdek het leven van Arthur, van zijn geboorte tot aan zijn dood, in momentopnamen van het leven op elke leeftijd. Arthur is een jongen, en daarna een doorsnee man. Hij ontdekt de verschillende levensfasen (kindertijd, puberteit, emancipatie, samenwonen, kantoorleven, vaderschap) om uiteindelijk te proberen als ‘moderne’ man zijn plek te vinden in een veranderende samenleving.

James ontleedt in dit album de fases die het leven van een man vormen, door met tederheid en humor te putten uit zijn persoonlijke ervaringen en herinneringen."

Lulu en Nelson 2

"Het leven neemt niet altijd de kortste weg om ons te brengen waar het ons moet brengen. Het houdt van omwegen. En die leveren onbekende emoties op, onverwachte ervaringen, rustige of spannende tijden, magische ontmoetingen...

In een land ten prooi aan ongelijkheid worden Lulu — een onverschrokken Italiaanse — en Nelson — een hoopvolle Zuid-Afrikaan — die niets gemeen lijken te hebben, verenigd in een en dezelfde strijd: die voor de vrijheid. Laat je meeslepen door een van de mooiste omwegen van hun leven..."

Te Paard! 9

"Het is zomer, de lessen zijn afgelopen, dus nu is er ruimte voor vakantiekampen. Op het programma staan equitherapie, allerlei spelletjes en logeren in tenten. En wees gerust, het warme seizoen weerhoudt onze vierbenige vrienden er niet van om hun hersenen op hol te laten slaan! Spring in het zadel voor een verfrissend album!

Door de ogen van de vierbenige bewoners ontdek je een doldwaas leven op de manege! Tussen de paardrijlessen door haalt een gezellig en kleurrijk clubje paarden en pony’s grappen uit, terwijl ze alles in de gaten houden en de ruiters het leven zuur maken!"