Terug naar overzicht

Silvester in februari

14 januari 2022 Vooruitblik

Eind februari geeft Silvester een pak nieuwe strips uit, waaronder een herdrukprogramma voor uitverkochte delen van De Autoreportages van Margot en Merlijn - De Initiatie. Je vindt alle titels met verdere details over de uitvoering ook terug in de rubriek Te verschijnen.

Verhoeven Brigade 1

Deze detectivereeks, met een compleet verhaal per album, is gebaseerd op de romans van Pierre Lemaitre die ook zijn vertaal in het Nederlands. Bij Scratch Books verschenen van dezelfde schrijver ook al stripbewerkingen van zijn romans Tot Ziens Daarboven en de opvolger De Kleuren van de Brand. In het Frans verscheen vorig jaar nog deel 3 van de stripreeks Verhoeven Brigade waarmee de reeks compleet is.

Tekenaar Yannick Corboz tekende ook de briljante reeks Moordenaar op Maat, eveneens uitgegeven door SilvesterPascal Bertho nam deel aan de conceptreeks Zeven en hij schreef de spannende thriller Endurance.

"De bom deed haar werk, op dat vlak kon de dader tevreden zijn. De overlevenden van de explosie trachten de zwaargewonde slachtoffers te redden die op de grond verspreid liggen. Jean rent de metro in. Hij is niet van plan iemand te helpen. Hij bracht de bom tot ontploffing. Jean Garnier, voor de burgerlijke staat ‘John Garnier’, heeft niets meer te verliezen: zijn moeder zit in de gevangenis, zijn vriendin werd vermoord en hij is werkloos. Wat hij wil is heel simpel: een paspoort, vliegtickets naar Australië voor zijn moeder en hemzelf en vijf miljoen euro. Hij wil enkel met commissaris Camille Verhoeven spreken, zo niet detoneert hij de zes andere bommen op die hij verstopt heeft...

Camille Verhoeven is geboren met hypotrofie en is slechts 1,45 m groot. Hij is een eenzame, discrete en ijverige man. Zijn ervaring stelde hem in staat een bont en efficiënt team samen te stellen. Het team bestaat uit Louis, rijk en elegant, Armand, nauwgezet en gierig en Jean-Claude, flierefluiter en rokkenjager. Zal deze unieke brigade erin slagen de aanslagen te verijdelen?"

Verhoeven Brigade 2

"Op maandag 7 april 2003 werd Camille Verhoeven, commandant van de Criminele Brigade, opgeroepen naar een plaats delict in een industriële woestenij in Courbevoie. Twee vrouwen werden gemarteld, vermoord, afgeslacht... Een bijzonder afschuwelijke en verwarrende misdaad. Gepleegd door een huurmoordenaar die alles tot in de puntjes heeft voorbereid en die Verhoeven lijkt te kennen."

Beide delen met stofomslag zijn ook verkrijgbaar als voordeelpakket met een A3-kunstdruk erbij (die ook bij deel 1 zit). Dit kost je 44,95 euro in plaats van 49,90 euro mocht je de albums afzonderlijk kopen.

Hitlers Laatste Geheim

Mathieu Mariolle is de scenarist van dit complete verhaal. Hij scheef onder meer ook Blue NoteKendo - De Weg van het ZwaardNautilus, een paar albums van De Werelden van Thorgal - Kriss van Valnor en William Adams, Samoerai.

"Een ultieme achtervolgingsstrijd tussen Duitse en geallieerde onderzeeërs, aan de vooravond van de koude oorlog.

December 1944. Terwijl de afloop van de oorlog stilaan duidelijk wordt verlaat een Duitse onderzeeboot Duitsland, met aan boord datgene wat misschien Hitlers laatste hoop vormt om de oorlog te winnen. Twee geallieerde commando’s gaan het vaartuig achterna: een Brits en een Amerikaans. Maar wanneer de aard van die geheimzinnige vracht duidelijk wordt blijken beide commando’s er verschillende doelen op na te houden..."

Marshal Bass 7

Deel 7 van de brutale westerreeks Marshal Bass. Dezelfde historische figuur Bass Reeves, waarop het strippersonage van Igor Kordey en Darko Macan is gebaseerd, kwam ook voor in het Lucky Luke-album Een Cowboy tussen het Katoen.

"De familie Bass beleeft een gelukkige tijd, er wordt gefeest, herinneringen worden opgehaald... Maar het verhaal dat iedereen wil horen is dat van Marshal Bass, toen hij nog onder het bevel stond van de vreselijke Master Bryce. Het verhaal van de dag waarop alles anders werd, en River Bass de man werd die we intussen kennen: de allereerste Afro-Amerikaanse marshal."

De Orde van de Drakenridders 28

Tekenaar Roberto Viacava tekende mee aan de reeksen Millennium (de fantasyreeks van Richard D. Nolane), Orakel en Het Vijfde Evangelie. Dit is zijn zijn eerste album in de fantasyreeks De Orde van de Drakenridders. De Franse reeks telt inmiddels 31 delen.

"Line van de Orde van de Drakenridders kan niet vechten. Gevaar laat haar verstijfd staan en ze heeft agorafobie. Maar Line is ook een geleerde, een alchemiste en met de hulp van haar gezellinnen heeft ze een theorie ontwikkeld over het opduiken van de draken die ze gaat onthullen in een waardevol manuscript. Er wordt een beloning gezet op Line's hoofd en alle politieke krachten van de twee Rijken gaan tot het uiterste om dat manuscript te bemachtigen."

De Verborgen Geschiedenis 35

"1947, New Mexico. In een woestijn nabij de stad Roswell, zoeken twee archeologen die oude rotskunst bestuderen beschutting tegen een zware storm. Een meteoor schiet door de lucht en stort niet ver van hen vandaan neer. Professor Karnaky ziet zijn rituele tatoeage reageren. Zouden de goden hier iets mee te maken hebben?"

War Machines 3

In deze reeks met complete verhalen en een historisch dossier wordt telkens een ander soort tank en oorlog belicht.

"'De Sherman is geen goede tank... Hij is minder goed dan de Panther of de Tiger van de moffen. Veel minder goed dan de T34 of de JS1 van de Sovjets. Zelfs nog net iets minder goed dan de Churchill van de Tommies. Alleen is het nu eenmaal de onze en hebben we er geen andere, dus daar moeten we het dan maar mee doen.' — Luitenant Anderson, 3e US pantserdivisie 'Spearhead'"

Op Tijdreis door de Schilderkunst 1-2

In 2018 verscheen de vertaling van het eerste deel van het tweeluik waarin Gradimir Smudja en zijn dochter Ivana je meenemen doorheen de kunstgeschiedenis met amusante biografische elementen. In februari komt eindelijk het slot van het tweeluik uit. Beide delen zijn samen goed voor 200 pagina's visueel plezier en een prettige vertelling. Beide delen zijn ook te koop als een voordeelpakket met A3-kunstdruk die ook bij het nieuwe deel 2 zit. Daar betaal je 39,95 euro voor in plaats van 44,90 euro.

"Van de grot van Lascaux tot de Sixtijnse kapel, van het Rome uit de renaissance tot de baroktijd in Amsterdam: dit bijzondere boek neemt je mee op een reis langs de hoogtepunten uit de geschiedenis van de schilderkunst. Met grote kennis van zaken en meesterlijke hand brengt Gradimir Smudja (MausartHet KunstbordeelVincent en Van Gogh) genieën als Leonardo da VinciMichelangeloDürerBrueghelRubensVelazquezEl GrecoRembrandt en Vermeer tot leven, en ontsluiert de geheimen van hun belangrijkste meesterwerken. Door de verrassende kijk zal dit boek zowel kunstkenners als totale leken weten te boeien en verwonderen."

De Autoreportages van Margot 1-2-3 (herdruk)

Silvester herdrukt de eerste drie delen van de amusante detectivereeks De Autoreportages van Margot. Ze zijn ook samen te koop als voordeelpakket tegen 55 euro in plaats van 59,85 euro. Deze reeks telt inmiddels vijf delen. De delen 1, 2 en 3 verschijnen in de loop van maart ook als collector's editions met extra dossier en een gesigneerde ex libris. Deze dossiers zijn nog in productie. Het aantal pagina's en de prijs voor deze luxes is nog niet beslist.

"Parijs, jaren 1960. Margot is journaliste en schrijft gepassioneerd over auto’s. Tijdens haar avonturen komt ze vele legendarische modellen van de Franse auto tegen, waaronder de drie belangrijkste modellen van ontwerper Flaminio Bertoni: de Traction Avant, de DS, de 2CV."

Merlijn - De initiatie 1-2-3-4-5-6 (herdruk)

Merlijn - De initiatie startte als een tiendelige cyclus door Éric Lambert en veelschrijver Jean-Luc Istin. Daarna volgde nog een extra cyclus en de spin-offreeksen Queeste naar het Zwaard en Merlijn de Profeet. De eerste zes (uitverkochte) albums worden herdrukt waardoor zowel een voordeelpakket van deel 1 tot 6 (89,95 euro in plaats van 119,70 euro) en een pakket van deel 1 tot 10 (125 euro in plaats van 199,50 euro) beschikbaar zal zijn.

"Langzaam dooft de oude traditie van de Keltische goden uit... Het volk vergeet ze en kiest voor de enige god. Maar dat is buiten de godin Ahes gerekend! Met de hulp van haar meest trouwe elf beraamt ze een plan om het aanzien van haar vroegere getrouwen te heroveren met een redder die helemaal aan de oude traditie is toegewijd. Ze geeft Elaüm, een luchtgeest, opdracht zich met een maagd te verenigen... Maar zullen haar plannen verlopen zoals voorzien?"

Terug naar overzicht