Silvester in december

1 november 2021 Vooruitblikken

De eindejaarsperiode nadert. In die maand geeft Silvester enkele speciale edities uit en te verwachten top-10-materiaal. we stellen het hieronder aan je voor. Alle details (uitvoering, prijzen, aantal pagina's, enzovoort) vind je terug in de rubriek Te verschijnen. Hieronder stellen we de albums aan je voor.

Dune, Huis Atreides 1

Bij Silvester verschijnt al de officiële verstripping van de beroemde en onlangs weer verfilmde sf-roman van Frank HerbertHuis Atreides is de niet minder officiële prequel op dat verhaal, eveneens te verschijnen in drie delen. Dit album verschijnt als hardcover met stofomslag en bij de eerste uitzet een A3-kunstdruk. De eerste twee delen zijn ook te koop als voordeelpakket (met stofomslagen en een A3-kunstdruk) tegen 49,95 euro in plaats van 59,90 euro.

"Welkom in de verre toekomst op de woestijnplaneet Arrakis, waar Pardot Kynes op zoek is naar de geheimen van deze wereld. Terwijl Kynes op zoek gaat wordt er een coup voorbereid door de zoon van Keizer Elrood, tracht een acht jaar oude Duncan Idaho aan zijn wrede slavenmeesters te ontsnappen en begint een jonge man met de naam Leto Atreides aan een noodlottige reis. Deze onwaarschijnlijke bondgenoten zullen elkaar ontmoeten als verstotelingen en zullen ontdekken dat het lot hen heeft aangewezen om de geschiedenis naar hun hand te zetten."

Dune, Huis Atreides 1 - collector's edition

Er is ook een gelimiteerde collector's edition van 100 exemplaren met een andere coverillustratie, linnen rug, display en ex libris.

Dune, Huis Atreides 2

"Leto Atreides brengt nieuws over de opstand die broeit op Ix, maar de leiders van de stad maken een keuze die iedereen in gevaar zou kunnen brengen. En dan plant Kroonprins Shaddam ook nog om de stad over te nemen.Inmiddels begint Pardot Kynes zijn paradijselijke visie uit te dragen voor de terraforming van de woestijnplaneet Dune om er een oase van te maken terwijl de Fremen verdachtmakingen beginnen te verspreiden aangaande zijn motieven... En over of hij zijn ideeën zelfs nog maar kan waarmaken."

Dune, Huis Atreides 1 - collector's edition

Ook van dit album verschijnt een collector's edition. In dezelfde periode verschijnt ook een herdruk van Dune, de Graphic Novel deel 1, de officiële verstripping van de roman van Frank Herbert.

Ring Circus

Tussen 1998 en 2004 maakte het duo Cyril Pedrosa (Drie SchimmenDe Gouden EeuwPortugalVier Jaargetijden) en David Chauvel (ArthurRobilarWollodrïn) de vierdelige reeks Ring Circus. Het was hun eerste samenwerking. Later volgde nog het jeugdalbum De Spookbrigade van hun hand. Silvester maakt de verstandige keuze om de hele reeks als een integrale editie uit te geven.

"Voor zijn hulp bij het tegenhouden van een vluchtende kameel wint Jerold, een voormalige verkoper van redingotes, twee kaartjes voor het Ring Circus. Eén blik op Blanche, de formidabele ruiter en vedette van het circus, en zijn hart staat in vuur en vlam. Wanneer hij verneemt dat het circus dankzij het gulle aanbod van een mysterieuze man in het wit binnenkort vertrekt naar Ruskovie, sluipen een hopeloos verliefde Jerold en zijn vriend Anthonin ongezien een trailer binnen..."

Ring Circus - collector's edition

Liefhebbers hebben de keuze tussen de gewone editie van 192 pagina's met stofomslag en A3-kunstdruk bij de eerste uitzet of de collector's edition met linnen rug, een andere covertekening, ex libris en 8 extra pagina's met schetsen en illustraties op 100 exemplaren.

De Slang en de Speer 2

Vervolg op de detectivethriller die zich afspeelt in het vijftiende-eeuwse Aztekenrijk voordat de Spanjaarden er lelijk huishielden. Stripmaker Hub maakte tevoren de tiendelige fantasyreeks Okko die eveneens bij Silvester verscheen. De Slang en de Speer deel 1 verscheen in 2020. Deelnemende lezers van onze jaarlijkse topwedstrijd vonden dat zodanig goed dat het album op plaats 4 in de top-50 van 2020 belandde. Dit is de hardcover (112 pagina's, 29,95 euro) met stofomslag en A3-kunstdruk bij de eerste uitzet.

"In de stad Tenochitlan doen al enige tijd geruchten de ronde. Buiten de ommuring van de stad, maar ook in ver weg gelegen streken worden de mummies van gruwelijk vermoorde meisjes gevonden. Om problemen te vermijden, proberen de bestuurders van de stad de zaak geheim te houden. Ze vertrouwen het onderzoek toe aan Slang, een hoge, uiterst wrede functionaris. Cozatl, een belangrijke priester, is in verlegenheid gebracht omdat er aanwijzingen zijn dat de moorden te maken hebben met zijn orde. Daarom dwingt hij zijn oude vriend Speer-Oog ook een onderzoek in te stellen. Slang en Speer-Oog kennen elkaar sinds hun jeugd. Ze hebben hun opleiding gehad op hetzelfde Huis van het Volk en hun relatie was daar buitengewoon slecht. Wie van hen gaat deze duistere zaak oplossen?"

De Slang en de Speer 2 - collector's edition

Van dit album verschijnt opnieuw een collector's edition (128 pagina's, 250 exemplaren, 79,95 euro) met linnen rug, speciale covertekening, schets- en artdossier en gesigneerde A4-coverschets als ex libris.

De Slang en de Speer 2 - Deluxe edition

Bovendien komt er ook een Deluxe edition (128 pagina's, 50 exemplaren, 149,95 euro) met linnen rug, speciale covertekening, schets- en artdossier, twee gesigneerde ex librissen en een gesigneerde metalen wandplaat.

I.S.S. Snipers 2

Deel 2 van de conceptreeks, in december ook als softcover. Van de makers van Conquests, een gelijkaardige sf-reeks. In I.S.S. Sniper staan Snipers centraal, soldaten die half organisch, half menselijk zijn.

"De planeet Khaliste 24 is in de greep van de verraderlijke Gunnar, een bijgewerkt monster dat zelfs de Snipers overtroeft! De Snipers, die door hun beperkte actieradius niet kunnen ingrijpen, worden gek. Alleen de experimentele, geheime eenheid genaamd 'de Wolven' beschikt over de nodige actieradius. De toekomst van de mensheid ligt in de handen van een wolf, en niet zomaar een: Khôl Murdock, de leider van de horde!"

Conquests 6

Softcoverversie van de in oktober verschenen hardcover.

De scenaristen Jean-Luc Istin en Nicolas Jarry zijn de grootste leveranciers van scenario's voor diverse conceptreeksen. Ze wisselen elkaar af, aangevuld met andere scenaristen. Voor dit album bundelen ze de krachten om samen het verhaal te schrijven.

"In de toekomst bestaat de mensheid uit vijf kolonies. Hun armada’s met ruimteschepen zetten koers naar vijf exoplaneten. Deze werelden worden bevolkt door intelligente levensvormen. Wie wil overleven heeft maar één keuze: veroveren.

De Amerikanen hadden Vietnam, de Russen zullen Adonaï hebben! Op die planeet, in het midden van een dichte, kleverige en natte jungle, worden ze opgejaagd door een onzichtbare vijand: de Cerline. De Russische vloot bereikt Adonaï en ontdekt dat een jungle het volledige oppervlak van de planeet bedekt. Na het installeren van een uitvalsbasis lanceren de commissarissen een offensief tegen de kameleons. Deze bijna onzichtbare humanoïden plegen de ene roofoverval na de andere op hun menselijke slachtoffers. Vaak met doden als gevolg.

Na een maandenlange campagne verwordt de strijd tot een uitputtingsslag die al snel duizenden slachtoffers telt. Wanneer tweede luitenant Orlov en zijn ploeg afgesneden raken van hun troepen, met enkel de weinige uitrusting die ze bij zich hebben om op terug te vallen, rest hun niets anders dan doorzetten. Doorzetten of sterven..."