Shaïgan wordt Thorgal Saga 3

3 juni 2024 Vooruitblikken

Op 23 augustus verschijnt alvast in het Frans het derde deel van Thorgal Saga. Dat is een spin-off van de reeks Thorgal met dikke one-shots door uiteenlopende auteurs. Na Robin Recht (Vaarwel Aaricia) en Corentin Rouge en Fred Duval (Wendigo) is deze keer het duo Roman Surzhenko en Yann aan de beurt. Dat is dan nog een veilige keuze want zij zijn nu al betrokken bij Thorgal. Surzhenko tekent De Jonge Jaren en tevoren Kriss van Valnor en Wolvin in De Werelden van Thorgal, terwijl Yann van diezelfde spin-offreeksen opklom tot de scenarist van de hoofdreeks die nu door Fred Vignaux wordt getekend.

Het 88 pagina's tellende Thorgal Saga 3: Shaïgan past in de hoofdreeks tussen de verhalen waarin Thorgal zijn geheugen verloor en naast Kris van Valnor een geduchte piraat werd. De voorstelling van het album: "Van de Scandinavische zeeën tot het land van de Saksen boezemt de naam Shaïgan zonder Genade ongekende angst in. Zijn wreedheid wordt alleen geëvenaard door die van zijn minnares, Kriss van Valnor. Wat iedereen niet weet, is dat zij misbruik heeft gemaakt van Thorgals geheugenverlies om hem naar haar hand te zetten. Maar er zijn tekenen dat Thorgal begint te twijfelen aan Kriss' beweringen. Zonder dat zij het weet, heeft hij een deal gesloten met een machtige ziener om de waarheid over zijn ware identiteit te ontdekken, in ruil voor een legendarisch wapen dat verborgen ligt in een bijna ontoegankelijke tombe..."

In eerdere updates maakten we ook andere samenwerkingen bekend. De komende jaren mag je je nog verwachten aan albums door Mohamed Aouamri + Antoine OzanamChristophe Bec + Valérie Mangin en David Etien + Olivier Legrand / Jean-Blaise Djian. Daarnaast zijn nog andere duo's en auteurs gevraagd.

In het Frans verschijnen van elk album ook speciale edities met een andere cover. Hieronder staat de cover van deze speciale editie.