Scratch Books in april 2023

15 maart 2023 Vooruitblikken

Door het wegvallen van verschillende Nederlandse distributiekanalen zijn heel wat uitgeverijen genoodzaakt nieuwe mogelijkheden te bedenken of samen te werken om hun strips in winkels te krijgen. Voor Scratch Books komt er een oplossing met een eigen distributie in Nederland. En meteen daarbij horen eerstvolgende aankondigingen van twee toptitels die in april worden verwacht. We stellen ze hieronder aan je voor met previewpagina's.

De Kuil

Het nieuwste one-shot van Erik Kriek is een contemporain verhaal dat zich nu eens niet in de donkere bossen van Noord-Amerika (In the Pines), noch in de koude heuvels van middeleeuws IJsland (De Balling) afspeelt, maar gewoon op de Nederlandse Veluwe. Het album verschijnt in een hardcover met linnen rug van 132 pagina's (29,95 euro) en ook als een luxe met extra katern van 12 pagina's met kunstlederen omslag en gesigneerde prent (100 euro). Te verschijnen op 20 april.

"Na het tragische verlies van hun zoon betrekken Huub en Sara een oud familiehuis in de bossen van de Veluwe. In de hoop het verdriet achter zich te kunnen laten en hun leven weer een beetje op de rails te krijgen. Maar was dit nou wel zo'n goede beslissing? En wat betekenen die vreemde tekens die in de oude beukenbomen zijn gekerfd eigenlijk?"

Marathon

In 2021 publiceerde de Franse stripmaker Nicolas Debon het one-shot Marathon bij Dargaud over de roemrijke marathon op de Olympische Spelen van Amsterdam. Scratch Books verwierf de vertaalrechten voor het album dat ons zal doen hollen naar de stripwinkel. Dat hardcoveralbum van 124 pagina's is op 28 april te verwachten en zal 29,95 euro kosten.

"Amsterdam, augustus 1928. Onder het gejuich van de massa verdringen favorieten uit de hele wereld elkaar aan de start van het koningsnummer van de Olympische Spelen: de beruchte marathon. Niemand heeft oog voor de kleine, ietwat frêle Algerijn, de Renault-arbeider, ver achter hen, in zijn Franse shirt. Ze houden geen rekening met de wind, de vermoeidheid, de krampen en een waanzinnige race van 42,195 km die misschien voor een verrassing zal zorgen..."