Reboot Comics vertaalt Romano Molenaars Minxx - Cyberpunk

8 februari 2023 Vooruitblikken

Tussen avonturen van Storm en Roodhaar tekende Romano Molenaar enkele jaren geleden de comicreeks Minxx - Cyberpunk op scenario van Pat Shand, bekend van Iron Man: Mutually Assured Destruction, Avengers: The Serpent Society, Guardians of the Galaxy: Space Riot en Thor: Crusade of the Forgotten. Reboot Comics pikt deze in februari op voor een vertaling met de start van het eerste seizoen dat uit drie delen zal bestaan met een doorlopend verhaal.

Voor deze reeks werkt Reboot Comics het concept flip-comic uit. Dit betekent dat je tweemaal dezelfde inhoud krijgt. Achter de ene cover schuilt het Nederlandstalige verhaal, achter de andere cover kan je het verhaal in het Engels lezen. Het eerste album op comicfromaat telt 60 pagina's en is aangevuld met pin-uptekeningen en een gratis boekenlegger en miniposter.

"In een sterrenstelsel, misschien niet echt far, far away, klaart de vlug pratende, snel schietende en zeer verleidelijke pre­miejager Minxx elke klus, waar dan ook — maar wel... voor een prijs! Wanneer een van haar routineklussen, het terugvinden van de vermiste popster KIWI CREMA, flink fout loopt, door een verkeerde identificatie en verschillende verdenkingen van moord, wordt Minxx ondergedompeld in een voor haar on­bekende wereld en moet ze het opnemen tegen iemand die (of iets anders dat) nog gewelddadiger en dodelijker is dan zijzelf! Dus, beste lezer, laat je niet verleiden door de heldere kleuren van het licht, de kermisattracties, circusvoorstellingen en oog­strelende mechanische gastvrouwen, want je bent nu niet in Las Vegas, maar in een voorstelling waarin Minxx de hoof­dattractie is!"