Terug naar overzicht

Prequel over 16-jarige Caroline Baldwin

29 april 2021 Vooruitblik

Onlangs verscheen bij INdruk deel 19 van Caroline Baldwin. De heldin van auteur André Taymans viert dit jaar haar vijfentwintigste verjaardag. Hij werkt momenteel aan een prequel over zijn heldin. Daarin is ze 16 jaar. Ook haar opa speelt daarin mee. Het gaat om één album waarvan Taymans de tekeningen toevertrouwt aan Nicolas Van De Walle. De Luikse tekenaar heeft al enkele niet-vertaalde albums in de reeks De Reizen van Tristan geïllustreerd en is zelf de tekenaar en scenarist van de fantasyreeks Adelin & Irina waarvan al twee albums zijn verschenen bij het Waalse Editions du Tiroir. Deze laatste is tevens de Franstalige uitgever van het recente album van Rubine en het stripblad L'Aventure waarvoor Taymans de nieuwe avonturenreeks Eden (te verschijnen bij Uitgeverij HUM!) heeft gecreëerd en een gezamenlijke strip met François Walthéry.

Dit jaar verschijnt ook nog een speciaal album van Caroline Baldwin met de Franse titel Double Dames waarin Caroline samen met haar oude vriendin Roxane Leduc een zaak onderzoekt. Roxane ken je misschien uit Taymans' De Hand van de Pangboche waarvan twee delen bij Gorilla verschenen. Het Franstalige album verschijnt in september 2021. INdruk zal ook dit album vertalen. Het verhaal is gesitueerd tussen deel 16 en 17 van de reeks. De Franstalige nummering is dan ook letterlijk "entre 16 & 17".

INdruk gaf ook al Taymans' artbook Miss Tattoo uit. Later volgt nog Poses in het Nederlands. Het eerste is een heel tof boekje van 32 pagina's met pin-uptekeningen van Madame Jow alias Miss Tattoo die Taymans in Bangkok leerde kennen op de set van Half-Blood, een niet verder afgewerkt filmproject van Caroline Baldwin. Naast de illustraties komt zijn verhaal aan bod waarin hij vertelt over zijn fascinatie voor de raadselachtige muze. Poses bevat op 52 pagina's dan weer heel wat (erotische) tekeningen die Taymans de afgelopen vijfentwintig jaar van Caroline heeft gemaakt.

Extra: Op het crowdfundplatform Ulule loopt een campagne voor een speciale, Franstalige editie van Caroline Baldwin 20: Double Dames.
Terug naar overzicht