Peter van Dongen en Teun Berserik tekenen elk een eigen Blake en Mortimer

11 januari 2022 Vooruitblikken

In De Morgen van 11 januari staat een artikel over De Laatste Zwaardvis, deel 28 in de reeks Blake en Mortimer door Peter van Dongen (rechts op de foto) en Teun Berserik op scenario van Jean Van Hamme. Daarin staat ook dat beide tekenaars hun samenwerking na drie albums staken, ze gaan elk in hun eentje door als tekenaars van Blake en Mortimer. Van Dongen heeft inmiddels een contract op zak voor een volgend album op scenario van Yves Sente. Ook voor Berserik wenkt een volgend verhaal dat hij in zijn eentje zal tekenen.

Door deze beslissing zal het wel langer duren voor er weer een album van een van hen zal verschijnen. Bovendien zijn er nog andere tekenaars werkzaam voor Blake en Mortimer. Eind dit jaar wordt alvast het verhaal van Antoine Aubin op scenario van Jean-Luc Fromental en José-Luis Bocquet verwacht. 

De uitspraak van Peter van Dongen in De Morgen lees je hieronder.

"Teun en ik hebben besloten dat we onze samenwerking na drie albums willen staken. De uitgever geeft ons nu elk een eigen scenario. Waarom? Het mooie is dat men niet kan zien dat twee auteurs ieder hun eigen pagina's tekenden. Dat betekent ook dat we in staat zijn, en genoeg zelfvertrouwen hebben, om het alleen te doen. Tekenaars zijn vrij solitair. We hebben elk zo onze opvattingen. Die proberen we nu uit te voeren. Gelukkig kunnen we elkaar nog steeds om hulp vragen, al zullen we nu wel nog langer over één album doen."

© foto: Raymond Lagae