Orbital-spin-off Outlaws

25 april 2022 Vooruitblikken

In augustus publiceert Dupuis alvast in het Frans het eerste deel van Outlaws, een spin-off van Orbital dat zich in hetzelfde sf-universum afspeelt, maar er voor de rest los van staat. Volgens scenarist Sylvain Runberg is het te lezen als een maffiaverhaal in een space opera.

De tekeningen van Outlaws zijn toevertrouwd aan Eric Chabbert, de tekenaar van onder meer Black StoneShadow Banking en Uchronie[s]. Omdat Serge Pellé er een laag tempo op nahoudt voor nieuwe delen van Orbital dient Outlaw ongetwijfeld om het gat tussen twee albums van de hoofdreeks te dichten.

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2279. Een ruimteschip komt aan op de Astroport van Lugmila. Aan boord zitten clandestiene passagiers die hun thuisplaneten hebben ontvlucht. Nu moeten ze zes maanden lang dwangarbeid uitvoeren voor het Cimes-maffiakartel dat hun overtocht heeft geregeld. Te midden deze outlaws bevindt zich een vreemde mens, de vertegenwoordigster van een gehaat ras dat als laatste tot de Confederatie toetrad. Zwijgzaam en koppig zal ze betrokken raken bij een ongelofelijke machtsstrijd dat het Cimes-kartel onmogelijk als overwinnaar kan beslechten. Hoewel... misschien kan zij...?

De sf-reeks Orbital hield na vier delen op in vertaling bij Dupuis. In 2017 pikte Microbe de reeks op en gaf alle albums opnieuw uit in softcover en hardcover, terwijl de uitgeverij ook de rest van de reeks (inmiddels acht delen) vertaalde. Van de eerste vier delen is ook een gelimiteerde integrale luxe met extra dossier verschenen. Voor het kleinere Microbe is Orbital een succes, een van de best verkochte reeksen van de uitgeverij. De delen 1 tot 7 kenden inmiddels een tweede druk.

Hieronder zie je de covers van alle Orbital-albums van Microbe op een rijtje.