Nieuwe film en twee albums van Largo Winch

7 februari 2023 Vooruitblikken

Driedubbel nieuws voor de fans van Largo Winch. Eind dit jaar verwachten we met deel 24 het vervolg op het verhaal De Kármánlijn van Philippe Francq en Eric Giacometti én het slot van de trilogie Het Fortuin van de Winczlavs door Philippe Berthet en Jean Van Hamme.

In Het Fortuin van de Winczlavs komt de saga van Nerio Winch' voorouders aan bod en hoe het familiefortuin werd vergaard. Nerio is de pleegvader van Largo. In deel 3 volgt Van Hamme de lotgevallen van de familie tot de adoptie van de jonge Largo door Nerio Winch. Largo komt er enkel in voor als een tweejarige baby op het einde van het album. 

En tot slot is er ook nog filmnieuws. Tomer Sisley, die in 2008 en 2011 als Largo Winch was te zien in de twee films, kruipt opnieuw in de huid van de miljardair in spijkerbroek. De opnames voor de film starten eind dit jaar of begin 2024. Sisley stelde de film kort voor als: "Er is een verandering van omgeving te zien, met actie, komedie en een charmante relatie." Dankzij de tweede film verwierf Sisley enige bekendheid en speelde hij daarna mee in de Amerikaans tv-reeks Messiah en de Franse succesreeks Balthazar. Hij werd ook gevraagd voor een rol in de James Bond-film Skyfall (2012), maar die wees hij af omdat hij enkel moest vechten in de scène op de trein zonder een woord te mogen zeggen.

Zelfde acteur, andere regisseur. Fransman Jérôme Salle, die de eerste twee films inblikte, is voor de derde film ingeruild voor de Belg Olivier Masset-Depasse (Cages, Illégal, Duelles) die ook meeschrijft aan het verhaal van de film. Hij krijgt daarbij de hulp van een schrijver die er iets van kent: Jean Van Hamme himself. De synopsis klinkt als volgt: "Slechts enkele maanden na de verdwijning van zijn zoon in tragische omstandigheden is Largo Winch getuige van de zelfmoord van de oprichter en directeur van Wingpower, een bedrijf van zijn multinational Winch. Largo is geschokt. Hij begrijpt dat deze zelfmoord verband houdt met de verdwijning van zijn zoon Noom. Als hij de verantwoordelijke criminelen vindt, zal hij ook zijn zoon terugvinden."