Terug naar overzicht

Nieuwe eigenaar voor Brugse stripspeciaalzaak De Striep

28 augustus 2021 Algemeen

Een dienstmededeling over twee partners van Stripspeciaalzaak.be. Vanaf 1 september heeft De Striep Brugge een nieuwe eigenaar. Het eveneens in West-Vlaanderen gehuisveste Stripweb.be, dat recent ook al de stripdatabank Stripinfo.be overnam, heeft de winkel en groothandel van de pensioengerechtigde zaakvoerder Daniël Cool overgekocht.

De Striep vierde in 2020 nog haar veertigste verjaardag. Het is een van de oudste en grootste stripspeciaalzaken van de Lage Landen. Het grote klantenbestand hoeft niet te vrezen voor drastische veranderingen. Ook de huidige winkelbedienden blijven gewoon aan boord, terwijl meneer Cool zich blijft ontfermen over het tweedehands aanbod, de promotiepakketten en andere koopjes. Klanten zijn inmiddels op de hoogte gebracht over de overname en Stripweb.be gaf daarbij wat inzage over extra voordelen. Zo zullen er bijvoorbeeld meer signeersessies in de winkel plaatsvinden.

De Striep stond zo'n eenentwintig jaar geleden ook aan de basis van de papieren nieuwsbrief De Stripspeciaalzaak dat in een groeiend aantal stripwinkels in Vlaanderen en Nederland gratis te krijgen was. Na het opdoeken van de nieuwsbrief, omdat de snelheid en het bereik van de website niet meer te evenaren viel, werd Stripspeciaalzaak.be een zelfstandig platform met het onveranderde doel om klanten van stripspeciaalzaken te informeren over hoofdzakelijk nieuwe en te verschijnen strips.

Terug naar overzicht