Terug naar overzicht

Massief artbook van Marsupilami-tekenaar Batem

12 september 2021 Vooruitblik

Nadat André Franquin door Jijé werd gevormd als striptekenaar gaf Franquin zijn kennis door aan andere tekenaars met wie hij samenwerkte. Luc Collin, die je beter kent onder zijn pseudoniem Batem, was de laatste die het genoegen had vanonder Franquins vleugels te kunnen vliegen. Franquin vertrouwde hem de reeks Marsupilami toe die inmiddels 33 delen telt.

Op 3 december verschijnt in het Frans een dik artbook van 256 pagina's en een halve kilogram in de collectie Une Vie en Dessins van Dupuis en Champaka. Het zal 45 euro kosten en het bevat een paar honderd reproducties van Batems originele illustraties en strippagina's in zwart-wit en kleur. Teksten en commentaren vormen samen een biografie en zullen ook een beeld schetsen van zijn samenwerking met Franquin, maar het leeuwendeel wordt toch ingenomen door de afbeeldingen. Ook voor lezers die het Frans niet machtig zijn, is het dus een uitgebreid kijkboek. Er verschijnt ook een luxe-editie met andere cover tegen 69 euro.

In dezelfde collectie verschenen de voorbije jaren machtig mooie boeken met het werk van Yves Chaland, François Walthéry en Frank Pé.

Terug naar overzicht