Kris Hoflack nieuwe CEO van Standaard Uitgeverij

11 augustus 2022 Algemeen

Kris Hoflack is de nieuwe CEO van de groep Standaard Uitgeverij. Hij neemt daarbij het zitje over van Jeroen Overstijns en Wim Verheije die de fusie van respectievelijk Standaard Uitgeverij en Ballon Media in goede banen moest leiden. Cijfermatig klopte dat verhaal, want vorig jaar boekte de nieuwe groep de grootste omzet- en winststijging in tien jaar, ondanks algemeen dalende oplages. Verheije en Overstijns blijven lid van de raad van bestuur van de uitgeefgroep, terwijl Overstijns zijn aandelen behoudt.

Hoflack werkte als journalist bij onder meer Humo en Bonanza, een weekblad van Woestijnvis dat de grote concurrent van Humo moest worden, en stond als hoofdredacteur aan het roer van de afdeling politieke programma's van VRT (2007-2011). Hij was ook de algemeen hoofdredacteur van de VTM-nieuwsdienst (2012-2016). Tussenin was hij chef televisie voor Borgerhoff & Lamberigts en daarna directeur nieuws bij News City, het mediabedrijf boven Medialaan (met VTM) en De Persgroep (2016-2018). Tot zijn nieuwe functie als CEO van Standaard Uitgeverij was hij directeur Publiekswerking, Informatie & Communicatie bij het Vlaams Parlement. 

Als journalist en schrijver was hij even actief voor de Vlaamsgezinde website Doorbraak toen hij nog werkzaam was voor het Vlaams Parlement. Na zijn kritiek op de VRT-talkshow Vandaag en presentatrice Danira Boukhriss kreeg hij zelf ook kritiek en de vraag of zijn activiteiten voor Doorbraak wel te rijmen waren met zijn werk voor het neutraal geachte Vlaams Parlement. Hij stopte vervolgens met zijn schrijfwerk voor Doorbraak. Hij schreef ook enkele politieke boeken, zoals De Premier, De Wereld volgens Louis Tobback en Achterkant van de Premier.

© foto: Facebookpagina Kris Hoflack