Hauwaerts Uitgeverij in juni

3 mei 2022 Vooruitblikken

In juni publiceert Hauwaerts Uitgeverij drie albums van Duitse makelij. Van beide auteurs heeft de uitgeverij al albums gepubliceerd. In de rubriek Te verschijnen kan je per album previewpagina's lezen.

Deel 3 en 4 van de uitstekende Duitse detectivethriller Dédé, door Erik, vormen een tweeluik. Detective Deschamps alias Dédé wordt gevraagd om een mummie terug te vinden. De mummie is namelijk uitgebroken uit zijn glazen vitrine en is op de loop in Parijs. Op zijn zoektocht komt Dédé in aanraking met de levende mummie en er vallen klappen en zelfs doden. Ongure heerschappen zoeken de mummie eveneens.

Van Pirg, het pseudoniem van de Duitse stripmaker Gerard Pircher, gaf Hauwaerts Uitgeverij al diverse albums uit in reeks De Denkbank (inmiddels acht delen) en de albums Gaslicht en De Kring van de RechtvaardigenHet Geheimzinnige Perkament is een nieuw one-shot dat een komisch avonturen- en detectiveverhaal is met en voor de jeugd. Het verhaal verscheen in het Duitse jeugdblad JO dat via scholen wordt verkocht, te vergelijken met Zonneland. Cool, Clever en Classy zijn drie jongeren die een stuk van een perkament vinden. Uit de voorgeschiedenis leren we meer over die schatkaart en de bijhorende schat. De drie zoeken via internet meer informatie, maar Tempeliers krijgen er lucht van en zetten nu de zoektocht op Cool, Clever en Classy én de schat in. Het basisgegeven en alle locaties en gebouwen zijn historisch correct.