Dark Dragon Books in kwartaal 3 2022

2 mei 2022 Vooruitblikken

Na de voorstelling van de in kwartaal 3 te verschijnen comicvertalingen, volgt nu de andere stapel nieuwigheden die Dark Dragon Books van juli tot september heeft gepland. Het volledige overzicht vind je terug in de rubriek Te verschijnen met meer details per album. Je kan er ook een pdf downloaden met het programma.

Schipbreuk in de Tijd verzamelbox (augustus)

Dark Dragon Books geeft de complete sf-reeks Schipbreuk in de Tijd van Paul Gillon en Jean-Claude Forest uit. Daarmee is de reeks voor het eerst volledig in het Nederlands te lezen zijn nadat Semic Press (deel 1), Mondria (deel 1-2 en 8-9), Panda (deel 3-4-5-6-7) en Unicum (deel 9) elkaar afwisselden en aanvulden om Schipbreuk in de Tijd tussen 1974 en 1984 in het Nederlands uit te brengen. Deel 10 dateert oorspronkelijk in het Frans van 1989 en werd tot nu nooit vertaald.

Niemand houdt van dergelijke inconsistentie en een ontbrekend sluitstuk in de collectie. Een complete heruitgave was dan ook wenselijk. Na meer dan dertig jaar komt het ervan. Dark Dragon Books brengt de reeks volledig in vijf hardcoverbundels uit met de nieuwe inkleuringen en covers die uitgeverij Glénat voor hun complete Franstalige heruitgave in 2008 en 2009 verzorgde. De reeks van Dark Dragon Books past bovendien in een verzamelcassette om er de klassiekerstatus van te benadrukken. 

Schipbreuk in de Tijd werd aanvankelijk geschreven door Jean-Claude Forest, die we op sf-gebied kennen van het cultfenomeen Barbarella (in 1968 verfilmd met Jane Fonda) en die voor Jacques Tardi het one-shot Het Besloten Land schreef. Hij leverde tussen 1974 en 1976 een bijdrage aan Schipbreuk in de Tijd waarna Paul Gillon de reeks vanaf deel 5 ook als scenarist voortzette. Het werd zijn grote doorbraakstrip. Later volgden onder meer De Overlevende (die ook door Dark Dragon Books als integrale wordt uitgegeven), De GenadelozenJeanne d'ArcDe Laatste Knusse ZaalDe Blanke Weduwe en De Orde van Cicero.

De inhoud: "Een man in een capsule in de ruimte bevindt zich in een winterslaaptoestand. Om de mensheid te redden van een dreigende ondergang werden op het einde van de twintigste eeuw een man en een vrouw, ieder afzonderlijk, in een capsule de ruimte in geslingerd. De man heet Christopher Cavallieri en de vrouw Valerie Haurèle. Duizend jaar later, in 2990, wordt één capsule geborgen en naar de Aarde gebracht. Christopher ontwaakt en al spoedig beleeft hij diverse avonturen onder dramatische omstandigheden op andere planeten, onder meer op Trasses, waar intelligente ratten leven. Als een rode draad loopt in de avonturen zijn zoektocht naar de andere reiziger Valerie. Op zijn zoektocht wordt hij vergezeld door Mara, een vrouw die verliefd is op Christopher."

De Overlevende integraal (september)

Tussen 1987 en 1992 publiceerde Arboris in het stripmaandblad Titanic en vervolgens in de Luxereeks de complete vierdelige post-apocalyptische sf-reeks De Overlevende waarin erotiek en de relatie — met spanningen! — tussen een moeder en haar zoon enerzijds en moeder en zoon met een robot anderzijds centraal staat. Auteur Paul Gillon had toen al de sf-klassieker Schibreuk in de Tijd op zijn actief staan. Glénat gaf in 2011 een Franstalige integrale uit met een nieuwe inkleuring van de reeks. Dark Dragon Booksgeeft deze integrale nu uit in het Nederlands, ook als luxe-editie met andere cover en een artprint.

"In de nabije toekomst overleeft een vrouw een atoomexplosie omdat ze vastzit in een ondergrondse grot. Terug in een verlaten Parijs ontdekt ze dat alle mensen tot stof zijn vergaan. Aude is de enige overlevende en na de eerste verwarring maakt ze alle fasen door: woede, angst, zorgen, ontmoediging, maar ook euforie en absolute vrijheid. Ze kan onbeperkt genieten van deze prachtige stad, slapen in Hotel Crillon, baden in de Seine... Maar er is niemand om deze geneugten mee te delen. De jonge en mooie Aude heeft nog steeds verlangens. En al snel wordt Ulysse, de robotbutler van het hotel, haar beste vriend. Hij is geprogrammeerd om alle verlangens van de gasten in zijn hotel te bevredigen... Maar robots kunnen niet alle stemmingen van de mens begrijpen..."

De Grote Klassiekers uit de Literatuur in Strips (juli)

Een nieuwe reeks waarin klassieke romans worden verstript. 

Walter Scotts meermaals voor films, strips en andere media bewerkte Ivanhoe uit 1819 geeft de aftrap. "Een eeuw na de Slag bij Hastings, waarbij Willem de Veroveraar de troon van Engeland greep, blijft de strijd om de macht tussen Saksen en Noormannen woedden. Cedric van Rotherwood, bekend als de Sakser, wil een inheemse koning, Athelstane van Coningsburgh op de troon door hem zijn geadopteerde dochter Lady Rowena als zijn vrouw te geven. Maar zij is tegen deze verbintenis omdat ze verliefd is op Wilfred Ivanhoe, de eigen zoon van Cedric..."

"De Tijger van Mompracem is oorspronkelijk het derde deel van de cyclus Piraten van Maleisië van de Italiaanse schrijver Emilio Salgari. Verslagen tijdens een mislukte zeeslag tegen de Engelsen, strand de gewonde piraat Sandokan, op het eiland Labuan voor de kust van Borneo. Daar wordt hij opgevangen en verzorgd door de Britse gouverneur Lord Guillonk, die hem niet als een vijand ziet. Sandokan wordt verliefd op Marianne, het nichtje van de gouverneur, en vlucht met haar naar haar huis, het eiland Mompracem..."

Het Piratenrijk 1-2 (juli)

Dargaud gaf dit verhaal in het Frans uit als een dikke klepper van 224 pagina's. Dark Dragon Books verkiest het als tweeluik uit te geven, ook verkrijgbaar als pakket met artprint. Het duo Ronan Toulhoat en Vincent Brugeas werkte al vaak met elkaar samen voor reeksen als Block 109De Koning van de RibaudsIra Dei en het Conan de Avonturier-verstripping De Zwarte Kolos. Brugeas schrijft ook Nottingham en The Regiment. Hun jongste strip is dus een donker piratenverhaal geworden. Ook te verkrijgen als voordeelpakket met een artprint erbij.

"De Bahama’s, 1718. Na een harde strijd neemt piratenkapitein Sylla, bijgestaan door zijn kwartiermeester Olivier de Vannes en zijn mannen, een Engels schip in bezit. Tegen alle verwachtingen in nodigt de piraat de gevangen bemanningsleden uit om zich bij hen aan te sluiten, in plaats van dat hij ze af slacht. Dit in naam van hun principes: vrijheid, democratie en broederschap. Olivier is nu kapitein geworden van het buitgemaakte schip. Hij neemt een verlaten Portugees fregat in, maar er zijn zwarte, muitende slaven aan boord. Met aan het hoofd, koningin Maryam..."

Luchtpost - Saint-Exupéry 1-2

De eerste twee delen van de trilogie nu ook als softcover.

"Oktober 1926. Antoine de Saint-Exupéry droomt ervan om piloot te worden. Hij weet een baan te bemachtigen bij het Aéropostale. Dit bedrijf was enkele maanden voor de Eerste Wereldoorlog opgericht en nam de uitdaging aan om het postvervoer per vliegtuig tussen Frankrijk en Zuid-Amerika via West-Afrika te verzorgen. Al snel wordt Saint-Exupéry naar Cap Juby gestuurd, een strategische plek in het midden van de Sahara. Daar legt de jonge piloot contact met nomadenstammen en vindt hij de inspiratie voor het schrijven van zijn eerste roman Courrier Sud. Dit is de basis voor De Kleine Prins, het boek dat van hem een wereldberoemd schrijver zou maken..."

De Wapenbroeders van de Bevrijding 1-2 (juli)

Deze nieuwe reeks volgt in complete verhalen per album, door wisselende tekenaars en scenaristen, Franse militairen die hun steentje hebben bijgedragen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De makers van het oorlogstweeluik Verdun (Saga Uitgaven) openen de reeks die in het Frans al acht delen telt. "Generaal Leclerc is de man die het bevel voerde over de 2e Pantserdivisie en Parijs bevrijdde. Eind 1940 besloot kolonel Philippe Leclerc de Libische oase Koufra op meer dan 1500 km aan te vallen. De missie lijkt vreemd, want je moet de Ramla oversteken, een zandvlakte waarin de auto’s wegzinken en daarna komt de Hamada. Dat zijn kale rotsen waar je blootgesteld wordt aan de geselende wind. En dat zonder wegen, zonder kaarten, en zonder waterpunten. Met 400 man en 56 voertuigen zal Leclerc echter het onmogelijke proberen om het Italiaanse leger te verslaan." 

Philippe Tarral is de tekenaar van het luchtvaarttweeluik De Koerier van Casablanca. "Op 17 juni 1940, toen het Franse leger was verslagen door de Wehrmacht, hield maarschalk Pétain, zijn overgavetoespraak en nodigde hij de Fransen uit te stoppen met vechten en een pact met de vijand te sluiten. De twee jonge onderofficieren Pierre Messmer en Jean Simon ervaren deze episode als een ondraaglijk verraad aan de Franse natie. Deze mannen zullen plaatsvervangend minister en premier en de toekomstige legergeneraal worden. Zij moeten nu de keuze maken: verlaten ze hun kameraden om zich aan te sluiten bij De Gaulle in Londen, of vechten ze door?"

De Cirkel van Minsk 3-4 (augustus)

"De Cirkel van Minsk bestaat oorspronkelijk uit vijf idealistische soldaten die een ongelooflijke oorlogskist in de Tweede Wereldoorlog ontdekten. Een jackpot die hen miljardairs zou kunnen maken. Maar waar anderen hun geluk zouden hebben verbrast, kiezen de 5 mannen voor utopie. Ze willen dit enorme kapitaal wijden aan de creatie van een perfecte republiek..."

Macbeth, Koning van Schotland 1-2 (augustus)

Dark Dragon Books heeft de smaak te pakken van het werk van Guillaume Sorel. Na de vertaling van Bluebells Wood pakt het nu het tweeluik Macbeth aan.

"Een uitbundige stripvertelling van William Shakespeares mythe uit het elfde-eeuwse Schotland. Macbeth en Banquo, twee dappere krijgers, keren terug naar hun bolwerk na een lange strijd en ontmoeten drie heksen in de storm. Hun profetie is duidelijk: de eerste zal koning worden, terwijl de tweede zijn nakomelingen koning zal zien worden. Het vervolg is bekend: moord, drama en verraad zullen een van Shakespeares bekendste verhalen vormen..."

Odysseus 1 (augustus)

"Na de historisch-erotische serie Achilles komt Cosimo Ferri met de nieuwe cyclus Odysseus. Gebaseerd op het beroemde boek van Homeros gaat het verhaal over de terugkeer van de held na de Trojaanse Oorlog. Op zijn reis beleeft Odysseus vele betoverende, gevaarlijke en vleselijke avonturen op de golven..."

Van dit album verschijnt ook een luxe-editie met linnen rug en artprint.

Unit 66 3-4 (augustus)

De laatste twee delen van de luchtvaartreeks nu ook in softcover.

Over deel 3: "Tijdens de jacht op illegale vissers met een revolutionaire drone verliest een Franse patrouilleboot opeens de controle over het toestel. De drone boort zich in een schip vol illegale vissers met een bloedbad tot gevolg. De aanslag is gepleegd door de terrorist Dubbel K en het was slechts een test voor een nog grotere en ambitieuzere terreurdaad. De missie van Unit 66 is dus duidelijk: de drones van Dubbel K moeten gestopt worden en de terrorist moet worden aangehouden voordat hij zijn duivelse plan ten uitvoer kan brengen! Maar kunnen de Rafales van Alf en Ming-Yue en het supervliegtuig Synapse van Harry tientallen drones tegelijk aan?"

Over deel 4: "Na het verijdelen van de plannen van Dubbel K, die samen met een hacker terreur zaaide met gestolen drones, mogen Baron, Seiko en Alf opnieuw de degens kruisen met de meester-terrorist en zijn nieuwe duivelse missie. Want er gaat opeens van alles mis bij het controlecentrum van het project Galileo. Vreemde storingen ontregelen de CCRSAT en verstoren het mailverkeer en de GPS-signalen in heel Europa. Ex- hacker Tabatha is de enige in het centrum die vermoedt dat hackers bezig zijn de satelliet over te nemen. De drie helden van Unit 66 voeren op dat moment zesduizend kilometer verderop missies uit in Kameroen, geholpen door het buitengewone vliegtuig Synapse. Als daar ook de satellietsignalen beginnen te haperen, veranderen hun routinemissies al snel in levensgevaarlijke operaties..."

De Vijf 3-4 (augustus)

Deze op de boeken van Enid Blyton gebaseerde jeugdreels loopt sinds 2017 in het Frans en telt inmiddels zes delen. Dark Dragon Books brengt ze per twee albums uit. Elk album is een compleet detectiveverhaal.

Over deel 3: "Tante Fanny, de moeder van George, moet plotseling naar het ziekenhuis. Mevrouw Stok, de huishoudster zal op de kinderen passen. Het is een vreselijk mens en het lijkt erop dat ze zelfs de hond Timmy wil vergiftigen. De vijf gaan er vandoor en vinden onderdak op Kirrin-Eiland. Maar waarvoor zijn die geheimzinnige seinen midden in de nacht? Zijn het smokkelaars? En wat heeft de familie Stok ermee te maken?"

Over deel 4: "De stiefvader van Pierre Lenoir, een klasgenoot van Julian en Dick, die Pierre steevast ‘Roetje’ noemen, nodigt de kinderen uit om te komen logeren op het Smokkelaarsnest. Dit oude huis staat boven op de ‘Worp’, een heuvel die wordt omgeven door moerassen en de zee. Er zijn verborgen spelonken, oude tunnels en geheime gangen. De Vijf ontdekken dat er signalen worden uitgezonden vanuit het huis. Dan wordt oom Quentin ontvoerd..."

Het Epos van de Vrijmetselaars 4-5 (september)

Beide delen nu ook in softcover. "Hoe is de vrijmetselarij ontstaan? Waarom? En wie stonden er aan de wieg? Historici hebben zich dit door de eeuwen heen afgevraagd en vele theorieën opgebouwd. In deze stripreeks willen we de vragen beantwoorden van een publiek dat steeds grotere interesse heeft gekregen in deze beweging. De organisatie heeft wetenschappers, kunstenaars, en politici, maar ook gewone burgers gevormd en beïnvloed. Want de vrijmetselarij heeft altijd de sluipwegen van de Grote Geschiedenis bewandeld om op die manier kennis te vergroten en de mensheid te verheffen. Hier wordt haar verhaal verteld."

Magda Ikklepotts 1-2 (september)

Nieuwe fantasytrilogie van de makers van Ash (Daedalus, collectie 1800).

Over deel 1: "Oplichter, goochelaar en detective... Magda Ikklepotts bezit de dubbele glyph, wat haar een zeer krachtige heks zou kunnen maken... Als iemand haar magie zou leren. In de tussentijd gebruikt Magda de weinige krachten die ze onder de knie heeft om de kost te verdienen. Ze licht antiquairs op, maar wanneer bovennatuurlijke aanvallen plaatsvinden, heeft Magda geen andere keuze dan zichzelf in de strijd te werpen en haar leven te riskeren..."

Over deel 2: "Het zijn zware tijden voor tovenaars. De explosie van een batobus in het midden van de rivier wakkerde het vuur aan van extremisten die ervan dromen ze allemaal te laten verdwijnen. Terwijl ze wacht op de mentor die haar zal helpen haar krachten onder de knie te krijgen, stopt Magda met haar goedkope truukjes. Alles zou in orde zijn als een geest niet probeerde haar lichaam in bezit te nemen. Magda zal zich moeten beseffen dat haar dubbele glyph haar in het hart van conflicten plaatst die haar te boven gaan, en dat ze onverwachte allianties moet smeden om te overleven."

Celestine en de Paarden 10 (juli)

"Ze zeggen dat de politie je beste vriend is, maar er is niets gezegd over de politiecommissaris! Celestine, Anne Sophie en hun vrienden beleven weer talloze avonturen met in de hoofdrol Salar, Hummie en alle andere hoefdragende dieren van manege De Vier Hoefijzers!"

De Ogerleeuw 1 (juli)

Mooie nieuwe fantasytrilogie met dieren als personages.

"Normaal is Kgosi een hele gewone leeuw. Maar wat doet hij zo ver van zijn land in de noordelijke regio’s? En waarom deelt hij zijn lichaam met een bloeddorstige, carnivoor-dodende demon? Vergezeld door Wilt, een onverwachte reisgenoot, zal Kgosi tijdens de reis naar het koninkrijk aan de andere kant van de zee de waarheid ontdekken die hem in staat zal stellen zichzelf te vinden en zijn volk te bevrijden..."

De Schrik van de Zeven Zeeën 1 (juli)

Komisch piratentweeluik voor de jeugd, geschreven door Frédéric Brrémaud (LoveSprietjeTwee Jaar Vakantie) en getekend door Giovanni Rigano (Artemis Fowl).

"Het is 1780, aan de Atlantische kust, in Les Sables-d’Olonne hebben Arsène en Alix een nieuwe manier van kustpiraterij ontwikkeld. Ze misleiden schepen met lichtjes om ze aan de grond te laten lopen en vervolgens hun wrakstukken te plunderen. Maar nu ze denken een volgeladen, Engels schip in hun netten te strikken, zijn zij degenen die vast komen te zitten! Terwijl Alix weet te ontsnappen, wordt Arsène gevangengenomen en met geweld op het Engelse schip ingelijfd als scheepsjongen... Om hem te redden vraagt zijn zus Alix aan hun oudere broer, de schurk Germain, om haar te helpen. Samen treden ze in de voetsporen van Arsène door aan boord te gaan van het gloednieuwe vlaggenschip van de Franse vloot: de Hermione."

Spirit 2

"New York, 1931. Geesten bestaan, spiritologen bestuderen ze. Boris Voynich, een specialist in ectoplasma’s, wordt vermoord voor de ogen van zijn jonge beschermeling Ian Davenport. De spokenjager bundelt zijn krachten met journalist Nell Lovelace om deze smerige zaak op te lossen. Samen krijgen ze cruciale informatie in handen tijdens een gala-avond die het doelwit wordt van de angstaanjagende en raadselachtige moordenaar van Boris, Arthur Arroway. Geobsedeerd door een felle persoonlijke vendetta, weet hij Ian en Nell te overmeesteren en hij neemt ze mee aan boord van zijn gigantische luchtschip. De twee gevangenen bedenken vervolgens een wanhopig ontsnappingsplan in het gezelschap van een andere gevangene, vliegenier Mary Pickett."

Agatha Christie 10: Miss Marple: In Hotel Bertram (augustus)

Tiende album in de jongste collectie verstrippingen van detectiveromans van Agatha Christie. Tekenaar Olivier Dauger kennen we nog van de luchtvaartreeksen Hemel in Puin en Hemel in Strijd, de biografie Hélène Boucher en het tweeluik Rode Zone, alle verschenen bij Silvester. Met scenarist Dominique Ziegler verstripte hij eerder de Miss Marple-roman Moord in de Bibliotheek.

"Een reeks gewaagde en dodelijke overvallen doet Engeland op zijn grondvesten schudden. Zelfs het dorpje St. Mary Mead, de woonplaats van Miss Marple, wordt overvallen. De politie zit in een impasse en wil de hulp van de oude dame niet. Waarom dan niet op vakantie naar Hotel Bertram, een plek die nooit verandert... Echt geruststellend? Miss Marple in Hotel Bertram is een avontuur van Miss Marple. Het speelt zich af op een unieke en onveranderlijke plek, in het hart van bruisend Londen, ver van de rust van het Engelse platteland. Een onderzoek dat alle zintuigen van onze onderzoekster op de proef zal stellen."

Anaxilea (herziene editie) (augustus)

Jéronaton, de tekenaar van onder meer El Nakom, en Roger Seiter, die al bekwaam werk afleverde met onder meer FogH.M.S. - His Majesty's ShipLefrancSir Nigel en Wild River, leveren dit aantrekkelijk album af waarin ook een knap illustratiedossier zit. Deze uitgave is een herziene editie met stofomslag en een artprint erbij.

"Tijdens de Trojaanse oorlog is Penthesilea, de koningin van de Amazones, gedood door Achilles. Een nieuwe soevereine zal de troon bestijgen en de vrouwelijke krijgers moeten kiezen tussen drie kandidaten: Anaxilea, Kepes en Lysippe. Volgens de traditie wordt de keuze bepaald door een vreemde proef. Een maand lang reizen de drie vrouwen door het gebied rond hun koninkrijk waar ze alle mannen doden die hun pad kruisen. Als bewijs snijden ze de rechterduim van hun slachtoffers af.Wie terugkomt met de meeste duimen wordt de nieuwe koningin van de Amazones. De andere twee worden ter dood gebracht. Maar wanneer de goden en het lot zich bemoeien met zaken van stervelingen, gaan dingen nooit volgens plan..."

Conan de Avonturier: Het Huis van de Drie Bandieten (september)

Dark Dragon Books schiet goed op met de vertaalachterstand die Glénat had opgelopen en die er uiteindelijk de brui aan gaf. Dit is de vertaling van het tiende album, inclusief het dossier dat in de vertalingen van Glénat niet werden opgenomen. In het Frans zijn inmiddels twaalf bewerkingen naar het oorspronkelijke werk van Robert E. Howard verschenen. Hij schreef zelf eenentwintig novelles en romans. Jean-Luc Masbou, de tekenaar van Sabels en GaljoenenRobilar en Garulfo, gaf recent te kennen dat hij ook een verhaal zal verstrippen.

"Een willekeurige stadstaat, ergens tussen Zamora en Corinthia. In de gevangenis snelt zijn reputatie als huurling Conan vooruit. Hij wordt benaderd door Murilo, een invloedrijke aristocraat die de diensten van de Cimmeri r wil inhuren om van zijn politieke tegenstander af te komen: de rode priester Nabonidus. Conan slaagt erin te ontsnappen en infiltreert vervolgens het afgesloten huis van zijn doelwit. Maar daar ontdekt hij dat achter de machtsstrijd tussen Nabonidus en Murilo misschien iemand anders aan de touwtjes trekt... In dit nieuwe album beschrijven Patrice Louinet en Paolo Martinello Conan als een dief en huurmoordenaar door het lot verbonden met twee bandieten van een heel andere soort."

Eleonora Mandragora 4 (september)

"Nauwelijks bekomen van de emoties veroorzaakt door de gebeurtenissen in Avalon, krijgen Ali nor en Lancelot een vreemde missie toevertrouwd door de fee Morgane. Ze moeten een mysterieus object halen dat Morgana ooit aan de koning van de Korrigans had toevertrouwd. Maar om het terug te krijgen, moeten Eleanor en Lancelot de uitdaging van de Korrigans aangaan en een reeks beproevingen overleven. Als ze het niet redden, dan zullen ze eeuwige opgesloten worden in de stenen gevangenissen van hun ondergrondse koninkrijk."

Jagen op Ramirez 2 (september)

Deel 1 van deze razend goed vertelde misdaadtrilogie eindigde als nummer 11 in de top-100 van 2021, samengesteld door deelnemende lezers van onze website. Het afsluitende deel 3 wordt pas in 2023 verwacht, hoewel deel 1 en 2 in het Frans van respectievelijk 2018 en 2019 dateren. Het kost auteur Nicolas Petrimaux namelijk bijzonder veel tijd om een nieuw album van een kleine 200 pagina's te maken. Van deel 1 en 2 zal ook een voordeelpakket beschikbaar zijn.

"Ramon Perez is gek. Hij heeft er alles voor over om de rockster van de after-sales om te leggen! Jacques Ramirez wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanval op Robotop en wordt nu gezocht door de politie van Falcon City! Wanneer er weer een vreemd personage in zijn leven verschijnt, besluit hij de stad te ontvluchten in het gezelschap van Chelsea Tyler en Dakota Smith. Maar de mannen van het kartel zullen het er niet bij laten zitten. Ze zullen er alles aan doen om de man te vinden die hen heeft verraden. Jacques belandt in een klopjacht die even explosief als omgeving fraai is. De perfecte gelegenheid om enkele familieconflicten op te lossen en te profiteren van de rijkdommen die de staat Arizona biedt."

Malcolm Max 5 (september)

In relatief korte tijd publiceerde Dark Dragon Books de twee cyclussen van de occulte detectivereeks Malcolm Max. Deel 5 rondt de tweede cyclus van het Duitse auteursteam af.

"Malcolm Max komt steeds dichter bij het mysterie van het occulte boek dat door de duivel zelf zou zijn geschreven en daarmee steeds dichterbij de ‘zusterschap van de nacht’. Zij worden gedreven door mystieke obsessies. Ondertussen sluipen angstaanjagende wezens ‘s nachts door de straten van Londen en verspreiden angst en terreur. Wreed verscheurde lijken stapelen zich op in de Britse metropool; allemaal slachtoffers van uit de hand gelopen magische rituelen. Op de plaats delict is het macabere credo van de ‘zusterschap van de nacht’ met bloed op de muren geschreven: ‘Per sanguinem et mortem’ oftewel ‘Door bloed en dood’. In zijn zoektocht om een einde te maken aan de gruwelijke bloedbaden, wordt Malcolm Max geconfronteerd met zowel de schokkende waarheid over de obscure rituelen als zijn eigen sterfelijkheid."

Solo: Alfa (september)

Een nieuw losstaand verhaal in de wereld van Solo, getekend door Juan Álvarez op scenario van Solo-bedenker Oscar Martín. Het album zal ook te koop zijn in een voordeelpakket met deel 1 van het driedelige Solo: Legatus erbij.

"Ze zijn experts in vechten... overleven... Ze vormen de machtigste hondenroedel in de kannibalenwereld. Maar als het machtsevenwicht in twijfel wordt getrokken, zal een strijd tussen de broeders beginnen om te beslissen wie de Alfa zal zijn. Alfa is een verhaal over het lot in de wereld van Solo."

Collector packs en voordeelpakketten

Van de volgende reeksen plant Dark Dragon Books collector packs met sleeves:

 • De Artilleuses 1-2-3 (softcover) in juli
 • Black Sheep Squadron 1-2-3-4-5-6 (softcover) in augustus
 • Het Kasteel van de Sterren 1-2-3-4-5-6 (softcover) in augustus
 • John Lord 1-2-3 (hardcover) in augustus
 • Het Epos van de Vrijmetselaars 1-2-3 (softcover) in september
 • Khaal 1-2 en Red Sun 1-2 (softcover) in september
 • De Laatste God 1-2-3-4-5-6 (softcover) in september

En dan zijn er ook nog enkele voordeelpakketten die hierboven nog niet waren vermeld:

 • Aeka 1-2 (softcover) in augustus
 • Blackwood 1-2 (softcover) in augustus
 • Daryl Openwereld 1-2 (softcover) in september

Artboeken

Dark Dragon Books fungeert als vanouds als distributeur voor de buitenlandse uitgeverijen Caurette en Ominiky die meertalige artboeken (behalve Nederlands) uitgeven. Een overzicht van kwartaal 3.

 • Mœbius: Alla Ricerca del Tempo / À la Recherche du Temps (176 pagina's, juli): "Dit boek werd gepubliceerd ter gelegenheid van een tentoonstelling in het Nationaal Archeologisch Museum van Napels (MANN) van 10 juli tot 4 oktober 2021. De tentoonstellingscatalogus bevat in het Italiaans en Frans geschreven teksten rond de thema’s tijd en archeologie, een deel van de tentoongestelde werken en aanvullende tekeningen. Binnenin vind je de werelden van de volgende werken: Le MajorArzakLe Monde d’EdenaLa Faune de Mars en Inside Mœbius, maar ook Greek MythsTime and MatterCasanovaCelestial Venice... Een prachtige compilatie die de ondoorgrondelijke mysteries van de tijd behandelt."
 • The Art of Stefan Koidl (320 pagina's, augustus): "Stefan Koidl is een freelance illustrator en Krampusmaskersnijder. Hij woont in Hallein, Oostenrijk en werkte als freelancer voor meerdere klanten zoals Dark Horse Comics LLC.Hi-Rez StudiosRavensburgerRhino Games IncDreamama Games, om er maar een paar te noemen. 'Ik teken graag afbeeldingen die een verhaal vertellen, en ik geloof dat schilderijen gevoelens van de kijker moeten oproepen en aan het denken moeten zetten. Ik vind het vooral leuk om griezelige om donkere dingen te schilderen. Eigenlijk vind ik het spannend om te ‘spelen’ met de angst van een kijker.'"

 • Sweet (136 pagina's, juli): "Dag iedereen! Ik ben Nachoz en zoals je kunt zien ben ik dol op het tekenen van ‘schattige’ karakters. Ik ben een zelfstandige illustrator en woon momenteel in Zuid-Californië. Ik ben begonnen met tekenen toen ik nog heel jong was. Ik ben half Japans en half Afro-Amerikaans en heb een groot deel van mijn jeugd in Japan doorgebracht. Op zeer jonge leeftijd maakte ik al kennis met anime en manga. Mijn Japanse moeder kocht vaak manga voor me om te oefenen met lezen toen ik een kind was, en hoewel dit me hielp Japans beter te lezen, werd ik ook verliefd op de tekenstijl en inspireerde me om te proberen mijn eigen personages tot leven te wekken. En dat beïnvloed mij tot op de dag van vandaag."

 • The Art of Evana Kisa: Face to Face (112 pagina's, augustus): Artbook van de IJslandse illustratrice Evana Kisa, bekend van CrisseAtalante-spin-off De Odyssee.

 • Girl & Versions (104 pagina's, september): Artbook van de Filippijnse concepttekenaar, pixelkunstenaar en animator Philtomato.

Portfolio's Les Pin-ups de... (augustus)

Tot slot distribueert Dark Dragon Books portfolio's van zestien pin-ups (vijftien prenten en de kaft) door drie verschillende tekenaars.

 • Bruno Bouteville publiceerde onder het pseudoniem Jaap de Boer diverse erotische strips, waaronder de Natasja-parodie Nathalie. Hij tekende ook de gagstrip Betty Page naar het bekende pin-upmodel.
 • Éric Stoffel is de co-scenarist van nagenoeg alle verstrippingen van het werk van Marcel Pagnol.
 • Marcel Uderzo is de broer van Asterix-tekenaar Albert Uderzo. Doorheen hun beider carrière assisteerde Marcel zijn broer voor de reeksen Asterix en Tanguy en Laverdure, terwijl Marcel een eigen, kleinschaliger productie bij elkaar tekende. Hij overleed in 2021.