Gone with the Wind door Pierre Alary

21 januari 2023 Vooruitblikken

Op 5 april 2023 verschijnt bij uitgeverij Rue de Sèvres de strip Gone with the Wind. Pierre Alary bewerkte hiervoor de roman van Margaret Mitchell (1900-1949) uit 1936 die ook heeft geleid naar een van de succesvolste films aller tijden die in 1939 werd gereleased. Clark Gable en Vivien Leigh deelden de hoofdrollen in het historische epos dat zich afspeelt voor, tijdens en na de Amerikaanse Burgeroorlog. Het boek won de Pulitzerprijs en de film reefde acht Oscars binnen.

Het verhaal volgt voornamelijk Scarlett O'Hara, een vrijgevochten jonge vrouw uit de Amerikaanse staat Georgia, met een focus op haar omgang met vrienden, familieleden en minnaars in het historische tijdperk. In Rhett Butler, een sluwe man met een niet al te respectabele reputatie, ontmoet ze haar gelijke. Tussen de twee ontstaat een soort haat-liefdeverhouding.

De oorspronkelijke roman is vertaald als Gejaagd door de Wind. Een vertaling van de strip is echter nog niet aangekondigd. Alary kennen we van Belladonna, een album van Conan de Avonturier, de Zorro-prequel Don Vega, Silas Corey en Sinbad. In 2014 bewerkte hij op scenario van Olivier Jouvray Herman Melvilles romanklassieker Moby Dick. Deze strip werd in het Frans uitgegeven door Soleil, maar geen enkele uitgeverij pikte deze op voor een vertaling.