Terug naar overzicht

Elon Musk misbruikt illustratie van Milo Manara op Twitter

21 november 2022 Algemeen

Dat Elon Musk als nieuwe eigenaar van Twitter het sociale mediaplatform en het personeelsbestand grondig door elkaar aan het schudden is, lees je al wekenlang in de algemene pers. Hij liet de volgers ook beslissen of voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump terug mag komen na zijn verbanning van Twitter sinds de bestorming van het Amerikaanse Congres. Trump liet al weten dat hij niet van plan is om terug te keren en blijft liever op het platform Truth Social. Met een aangepaste illustratie van Milo Manara verwijst Musk eerder vandaag naar deze situatie.

De Italiaanse stripmaker en illustrator Milo Manara liet ondertussen ook van zich horen met een eigen aanpassing van de tekening uit zijn illustratiereeks Libertine Tales. Een lezer merkte hieromtrent op dat Manara zich voor deze illustraties zelf liet inspireren door het werk van Gustave Doré, Rembrandt, Johannes Vermeer, Jean-Claude Manet en andere kunstenaars. Ze dienden om verhalen van Jean de La Fontaine te illustreren.

Hoe dan ook, op zijn eigen sociale media laat Manara het volgende optekenen:

"Ik wou dat Elon Musk gedwongen werd om duizend keer te twitteren: 'Ik zal nooit meer Milo Manara's tekeningen gebruiken zonder toestemming. Ik zal nooit meer Milo Manara's tekeningen gebruiken zonder toestemming. Ik zal nooit meer...' En als ik hem nu eens aanklaag en 44 miljard dollar schadevergoeding vraag? Dan kan ik Twitter terugkopen en aan iemand anders geven om het te beheren!""

Sinds de recente ontwikkeling liet de Belgische stripmaker Hermann inmiddels ook weten dat hij twitter niet meer zal gebruiken om zijn volgers op de hoogte te houden van recente en toekomstige publicaties en projecten.

Terug naar overzicht