Driemaal Kijk en Lees in augustus 2024

7 juni 2024 Vooruitblikken

Deze zomer brengt Plan A Uitgevers drie nieuwe oblongboekjes in hardcover uit, elk 32 pagina's tegen 7,95 euro. Elke pagina is één strookje op liggend formaat, net zoals de eerdere boekjes Joep: Wat een Mop!, Aap en Aap: Dat Is Lef! en Kik: Alle Remmen Los!. Ook deze drie albums verschijnen in de collectie Kijk en Lees die voor diverse AVI-leesniveaus zijn uitgewerkt. Op een amusante manier leren lezen dus, en dat doet Plan A Uitgevers al jarenlang. De uitgeverij is opgericht door Michiel van de Vijver en Gerben Valkema. Van Michiel komen twee nieuwe boekjes uit, een derde is van zijn collega Rob Derks.

Over Vera: Puur Geluk: "De eerste spin-off van Joep is een feit. Het vriendinnetje van Joep heeft nu een eigen stripboekje waar het nu eens niet om Joep draait. Hoewel hij natuurlijk wel af en toe opduikt. Het boekje van striptekenaar Michiel van de Vijver is een bundeling van korte grappen. Het stripboekje in harde kaft is voor beginnende lezers en op AVI E3, vanaf 7 jaar."

Over Pakje Bakmeel: Lekker dan!: "Striptekenaar Rob Derks (bekend van Studio Jan van Haasteren) begon eind jaren 1990 zijn carrière in de krant Metro met de strip Pakje Bakmeel. Toen een kindertijdschrift een leuk figuur zocht, hoefde Rob niet lang na te denken en trakteerde Pakje Bakmeel de lezers op zijn aanstekelijke maffe avonturen. De leukste grappen zijn nu gebundeld in dit boekje op AVI M4, voor beginnende lezers om helemaal zélf te lezen."

Over Jenny en Jimmy: Hartje Stad: "Dit vrolijke duo van de hand van Michiel van de Vijver maakt zijn opwachting in de serie Kijk en Lees. Hartje Stad is de titel van hun mini-moppenboekje vol met kleine belevenissen in de grote stad. Net als alle delen binnen de reeks Kijk en Lees heeft het een harde kaft en is het op een specifiek leesniveau geschreven. In dit geval AVI E4 (vanaf 7 jaar)."