Artbook Bouncer in augustus 2024

7 juni 2024 Vooruitblikken

De Franse uitgeverij Editions i geeft al jarenlang enkel in het Frans verschenen luxes, speciale edities, affiches en artboeken uit. Eind augustus voegt het daar L'Art du Réalisme: Around the Bouncer aan toe met reproducties en onuitgegeven illustraties van de keiharde westernreeks Bouncer door François Boucq en Alejandro Jodorowsky.

Op 104 pagina's en een formaat van 30,6 x 40,6 centimeter zijn een honderdtal originelen samengebracht, van voorstudies, schetsen en pentekeningen tot ware schilderijen. Dit werk is verrijkt met toelichtingen van Boucq. Je krijgt er ook drie openklapbare reuze-ex librissen bij die een formaat kennen van maar liefst 72 x 33 centimeter.

De door Boucq gesigneerde en genummerde oplage moet nog bepaald worden op basis van het aantal vooruitbestellingen tot 15 juni eerstvolgend. Die zal tussen de 200 en 390 exemplaren bedragen. Het prijskaartje voor dit alles bedraagt 249 euro. Er zijn ook edities te reserveren met een unieke tekening in inkt met een close-up van een personage tegen 400 euro of een halftotaal van een personage tegen 500 euro. De oplage daarvan is nog beperkter.

Meer info: www.editions-i.com