Derde Sapiens - Een Beeldverhaal

13 februari 2024 Vooruitblikken

Op 29 februari staat bij uitgeverij Thomas Rap de derde verstripping van de geschiedkundige roman Sapiens van Yuval Noah Harari gepland. Deel 3 telt 280 pagina's en kost 29,99 euro. De oorspronkelijke roman werd in meer dan veertig landen vertaald en is een wereldwijde bestseller. Ook de stripreeks, die vier delen zal tellen, kent al meerdere vertalingen. 

"In de eerste twee succesvolle delen van Sapiens - Een Beeldverhaal zagen we hoe de soort Homo sapiens van nomaden in kolonisten veranderde, hoe de eerste wereldrijken ontstonden en hoe oorlog, hongersnood, ziekte en ongelijkheid tot de menselijke conditie gingen behoren. In dit derde deel zien we welke historische verschijnselen ervoor zorgden dat de mens voor het eerst als eenheid gezien kon worden. Aan de hand van een spelshow vol verwijzingen naar populaire cultuur wordt de concurrentiestrijd tussen wereldrijken, geld en religie ontleed en de vraag beantwoord: wie is de werkelijke kampioen van de geschiedenis? 

Samen met David Vandermeulen en Daniel Casanave weet Yuval Noah Harari ook in Kampioenen van de Geschiedenis de historie van de mensheid op toegankelijke, originele en humoristische wijze te vertellen. Een feest voor jong en oud."