De Slang en de Speer 3 in december 2023

18 september 2023 Vooruitblikken

In december wordt bij Silvester de vertaling verwacht van deel 3 van Hubs Azteekse detectivereeks De Slang en de Speer. Terwijl deel 1 nog 184 pagina's telde en deel 2 112 pagina's zal ook de rest van de vijfdelige reeks 112 pagina's tellen.

Oorspronkelijk zou de reeks een trilogie worden, maar bij het maken van het storyboard voor hoofdstuk 2 ging Hubs Franse uitgever Thierry Joor van Delcourt ermee akkoord om het vervolg van de reeks op te splitsen in vier delen na het al gepubliceerde deel 1 in plaats van twee resterende delen. Hub kan hierdoor in totaal een honderdtal pagina's aan zijn verhaal toevoegen om het adequater en vloeiender te vertellen. 

Over deel 3, met de titel Vijf-Bloemen: "De adviseur van de keizer vertelt zijn zoon op zijn sterfbed dat hij klaar moet staan om deze erefunctie over te nemen. Maar deze zware taak mag niet naar de achtergrond verdwijnen. De zoon is op zoek naar zijn vermiste dochter Twee-Bloemen en er zijn meer dan veertig mummies gevonden in het hele keizerrijk. De moordenaar van het meisje is nog steeds op vrije voeten..."