Terug naar overzicht

De projecten van Enrico Marini: adelaars, schorpioenen en superhelden

27 oktober 2021 Vooruitblik

Op 24 november verschijnt bij Dargaud het eerste deel van het tweeluik Noir Burlesque, de nieuwste strip van Enrico Marini. Lees er hier meer over. We zijn intussen nieuwsgierig naar Marini's volgende projecten. Dat zijn er heel wat! Een samenvatting daarvan maakte hij voor Casemate.

"Het vervolg en einde van Noir Burlesque, daarna één of twee De Adelaars van Rome. Ik heb ook een idee voor De Schorpioen, buiten de reeks van Desberg en Critone, zodat het hun verhaal niet verstoort. Ik heb ook een vervolg op mijn Batman in gedachten, maar daarvoor moet ik de tijd vinden. In ieder geval staat de deur bij DC open, heel leuk! Ze hebben me voorgesteld een Wonder Woman te maken. Maar in mijn wereldje komt Batman niemand tegen met superkrachten. Hoewel ik... me afvraag of een Superman zou kunnen bestaan in mijn eerder realistische versie. En in welke vorm? Ik heb een vaag idee..."

Hoe Marini's Superman en Wonder Woman er zouden uitzien, weten we al door de vele commissions waarvoor hij wordt betaald. Die door fans of voor galerieën betaalde tekeningen — een soms lucratievere business dan het tekenen van een strip — verstoren doorgaans wel de voortgang van zijn stripprojecten. Ook Noir Burlesque is al vele jaren aangekondigd. Deel 1 telt anders wel 96 pagina's, het equivalent van twee gewone albums van 48 pagina's.

Terug naar overzicht