Terug naar overzicht

De laatste delen van Walking Dead in één klap

10 februari 2023 Vooruitblikken

Eindelijk! Eind maart — zoals steeds onder voorbehoud — publiceert Silvester in één keer de vier resterende delen van de drieëndertigdelige reeks Walking Dead door tekenaar Charlie Adlard, inkter Stefano Gaudiano en scenarist Robert Kirkman. De delen 30 en 31 tellen elk 136 pagina's, deel 32 144 pagina's en tot slot is er de 96 pagina's tellende epiloog van de complete reeks. De albums staan inmiddels in onze rubriek Te verschijnen. We stellen de inhoud hieronder ook aan je voor.

Walking Dead 30: De Nieuwe Wereld: "Dankzij Eugene hebben Rick en de bewoners van Alexandria contact gelegd met een andere gemeenschap in de buurt. Dat betekent niet alleen nieuwe uitdagingen en nieuwe vrienden, maar ook nieuwe problemen en misschien zelfs nieuwe vijanden. Want in die andere gemeenschap gaan de zaken er anders aan toe dan Rick gewend is. Het is een nieuwe wereldorde... kan hij die accepteren?"

Walking Dead 31: Het Verrotte Systeem: "De samenwerking tussen de bewoners van Alexandria en de bewoners van het Gemenebest zorgt voor een botsing van culturen. Rick, Dwight en Michonne beseffen al snel dat gouverneur Milton de zaken in het Gemenebest anders aanpakt dan ze zouden willen. Ze zien een klassenmaatschappij die leidt tot een groeiend verzet. Wat kunnen ze eraan doen? En vooral: willen ze dat wel?"

Walking Dead 32: Rust in Vrede: "In het Gemenebest slaat de vlam in de pan. De komst van Rick en de andere bewoners van Alexandria heeft een diepe ontevredenheid blootgelegd en door de sociale ongelijkheid lopen de spanningen nu hoog op. En in een wereld waar de doden rondlopen en het gevaar overal en altijd op de loer ligt, kunnen de levenden zich geen onderlinge strijd veroorloven."

Walking Dead 33: Epiloog: "Dit is het einde van de rit, het einde van het meeslepende avontuur dat ooit begon met Rick Grimes die wakker werd in een wereld die was overgenomen door de levende doden. Rick is de enige die een burgeroorlog in het Gemenebest kan voorkomen, maar dat is niet eens de grootste uitdaging die hem wacht. Wie overleeft het? En wie sterft?" 

Terug naar overzicht