De laatste Clifton van Turk

7 september 2023 Vooruitblikken

In enkele eerdere updates lieten we je weten dat Turk en Zidrou een nieuw avontuur van Clifton voorbereiden. Dat werk is inmiddels achter de rug, want de Franse release van het album is voorzien op 20 oktober 2023 bij Le Lombard. Voor de vertaling moeten we nog wat extra wachten.

Het speelt zich gedeeltelijk af in het fictieve Afrikaanse land Kerundi. In het verhaal zoekt Clifton naar zijn verdwenen vader, maar de titel slaat ook wel een beetje op Turks beslissing om met de reeks te stoppen. Dit te verschijnen album wordt namelijk het laatste van zijn hand. Of er daarna nog nieuwe avonturen van de Britse geheim agent zullen verschijnen door een andere tekenaar en eventueel opnieuw op scenario van Zidrou, is nog geen uitgemaakte zaak. Turk is ook nog de tekenaar van de vooral in Frankrijk populaire komische reeks Leonardo, waarvan met mondjesmaat korte verhalen in Eppo verschijnen, tegenwoordig ook geschreven door Zidrou.

De inhoud van hun laatste Clifton: "Kolonel Harold Wilberforce Clifton mag dan trots zijn op zijn onbetaalbare verzameling sigarenbandjes, hij is nog trotser op zijn naam en zijn afkomst. Maar een eeuwenoude dynastie betekent familiegeheimen. En door de schuld van een van zijn voorouders krijgt onze favoriete kolonel te maken met een mysterieuze bende Franse — en dus onsympathieke — moordenaars die vastbesloten zijn om de Clifton-lijn uit te roeien! Holy cow!"