De Kleine Robbe 19 in oktober

29 juni 2022 Vooruitblikken

In 2019 overleed Tome, het pseudoniem van Philippe Vandevelde. Begin 2020 verscheen deel 18 van De Kleine Robbe waarvoor hij nog gags had geschreven. Sindsdien namen tekenaar Janry en zijn assistent Dan Verlinden voor om de reeks voort te zetten. Met mondjesmaat publiceerde het Franstalige stripweekblad Spirou nieuwe gags en korte verhalen, waarin wat meer emotie past. Samen met nog door Tome geschreven gags leidt dat in oktober tot deel 19 van de komische succesreeks.

Janry stelde de vele fans van De Kleine Robbe in 2020 al gerust dat Tomes werk zou voortgezet worden. De tekenaar reikte sowieso al eigen ideeën aan. Dat het niet meer hetzelfde zal zijn, gaf hij ook eerlijk toe. We citeren uit een interview dat hij toen aan Casemate gaf:

"Ik ben alleen. Ik mis Philippe. Ik ben bang voor mijn onbeschaamdheid. Ik heb sommige ideeën aangereikt, maar ze zouden nooit zo goed geweest zijn zonder dat Philippe ze uitwerkte. Er zal een voor en een na zijn. Momenteel voel ik me uiterst kwetsbaar. Ik hoop dat ik genoeg ervaring en intelligentie heb om de juiste keuze te maken, want mijn bedoeling is om ermee door te gaan, voor Philippe."