Terug naar overzicht

De Jonge Jaren van Roodbaard gaat in juli te water als integrale

30 april 2021 Vooruitblik

In oktober komt deel 2 van De Nieuwe Avonturen van Roodbaard uit. Nog eerder, begin juni, publiceert Dargaud alvast in het Frans de eerste van twee te verschijnen integrales van De Jonge Jaren van Roodbaard. Uitgeverij Sherpa brengt beide te verschijnen integrales in het Nederlands uit om aan te sluiten op hun voltooide integrale reeks van Roodbaard. Intussen maken ze al werk van de eerste integrale van De Nieuwe Avonturen van Roodbaard die in juli zou moeten verschijnen.

De vijfdelige spin-off door het auteursduo Daniel Redondo en Christian Perrissin vertelt over de jongere Roodbaard die op zijn twintigste nog geen piraat was, maar als luitenant in dienst was van de Franse koning Lodewijk XIV. Hij luisterde toen nog naar de naam Jean-Baptiste Cornic. Redondo en Perrissin vertellen hoe de jonge, hoopvolle zeevaarder de meest gevreesde piraat van de Caraïben zal worden. En dat begint met een gefnuikte ambitie om bij de Franse marine op te klimmen. Hij komt integendeel in de gevangenis terecht. Tijdens een duel met zijn oudere broer Gaspard raakt hij een oog kwijt. Vanaf deel 2 is Jean-Baptiste een zwerver die zich bij diverse kapers en vrijbuiters probeert aan te sluiten. Aan het einde van dat album laat hij zich voortaan aanspreken met Roodbaard. Verder komen we nog te weten hoe Roodbaard zijn eigen piratenbende begint en hoe zijn latere trouwe metgezel, het zwarte slavenkind Baba, op zijn pad is gekomen.

De vijf albums verschenen tussen 1996 en 2001. De eerste integrale bundelt op 128 pagina's de eerste twee verhalen, De Broeders van de Kust en De Leewenkuil, aangevuld met een dossier van Brieg Haslé-le Gall.

Terug naar overzicht